NATUURSTEENvakman

 • Topkwaliteit materialen & eigen Natuursteen zagerij
 • Vakman gespecialiseerd in maatwerk
 • De beste prijs & snel in huis

Paalmuts basalt gevlamd 38x38 cm GEFRIJND - Paal - Pilaar afdekker anticato / gebrand

€145,20

Stukprijs: €0,00 /

... updating the shopping cart ...
Levertijd: 5-10 werkdagen

Paalmuts Basalt gevlamd 38x38 cm GEFRIJND - verkrijgbaar in een dikte van 3 cm. Een prachtige basalt pilaar / paal afdekker (voor buiten) van topkwaliteit basalt met gevlamde afwerking en gefrijnde zijkanten (4-zijdig gefrijnd); Voor een extra luxe uitstraling. Basalt is een mooie donkere en relatief ‘rustige’ natuursteen. De donkere kleurtint (antraciet - zwart), subtiele tekeningen en prachtige rustieke gevlamde oppervlakte bewerking realiseren een prachtige paalmuts, voor een sfeervol eindresultaat. De gevlamde afwerking - ook wel gebrand en anticato genoemd - zorgt voor een levendig en ruw oppervlak, stijlvol in combinatie met een robuuste en 'stoere' uitstraling.

Deze paalmuts van basalt is tevens voorzien van een gefrijnde zijkant (alle 4 de zijden). Dit realiseert net dat extra accent voor een stijlvolle en luxe uitstraling. Het frijnen wordt in eigen beheer door onze vakmannen gedaan in onze natuursteen zagerij. Wij staan dan ook garant voor een prachtige gefrijnde paalafdekker als eindresultaat. 

Onze basalt paalmutsen zijn aan de onderkant aan alle 4 de zijden voorzien van een waterhol / watergleuf, voor een goede afwatering. Daarnaast zijn onze pilaarmutsen aan de zichtzijden mooi afgewerkt en rondom (aan de onderkant en de bovenkant) voorzien van een facetrandje. 

LET OP: U kunt bij NATUURSTEENvakman.nl ook paalmutsen van basalt zonder gefrijnde zijkanten bestellen. 

Andere wensen?
Wenst u een andere afwerking, of heeft u een ander verzoek, maak dan gebruik van ons offerte aanvraag formulier. U ontvangt van op korte termijn een gericht (prijs)voorstel. 

Een paalmuts Basalt 380x380 mm:

 • Uw basalt paalmuts wordt in onze eigen natuursteen zagerij op maat vervaardigd.
 • De bovenzijde en alle 4 de zijkanten (de 5 zichtzijden) van uw pilaar afdekker worden zorgvuldig afgewerkt.
 • Alle 4 de zijkanten van uw pilaarafdekker worden gefrijnd.
 • Het frijnen doen wij met de hand in eigen beheer.
 • Aan alle 4 de zijkanten is uw paalmuts voorzien van een facetrandje (bovenkant en onderkant).
 • Aan de onderkant is de pilaarpet voorzien van een waterhol / watergeul (aan alle 4 de zijden), voor een goede afwatering.
 • Na uw bestelling nemen wij contact met u op voor het inplannen van een bezorgdatum. Uw wensen vormen hierbij altijd de primaire uitgangspositie.

Een gerichte collectie paalmutsen van gevlamd Basalt.

Onze pilaarmutsen - pilaarafdekkers - pilaarpetten van Basalt gevlamd zijn bij NATUURSTEENvakman.nl direct online te bestellen in de volgende afmetingen; 38x38 cm, 50x50 en 60x60. Daarnaast zijn alle afmetingen verkrijgbaar in de volgende diktes: 2 cm en 3 cm. LET OP: U kunt ook kiezen voor gezoete basalt paalmutsen.

Daarnaast zijn alle paalmutsen basalt met een dikte van 3 cm ook 'gefrijnd' te bestellen: Voor een extra luxe en sfeervolle uitstraling. Dit doen onze ervaren vakmannen, volledig in eigen beheer, in onze eigen natuursteen zagerij!

Meer informatie over paal afdekkers: 

De naam zegt het natuurlijk al redelijk concreet: Met een pilaar / paal / penant afdekker beschermt u de onderliggende pilaar (of ander element) tegen water en vocht, maar ook tegen beschadigingen. Veelal wordt gekozen voor paalmutsen in het geval van gemetselde palen die onderdeel zijn van een muur, maar er zijn legio andere toepassingen mogelijk. De paalmuts dient iets breder en langer te zijn dan het onderliggende element. Aan alle 4 de zijden zijn onze penantafdekkers (aan de onderkant) voorzien van een waterhol / watergeul. Dit zorgt voor een goede afwatering, oftewel dat het vocht van de paal / pilaar afloopt - en dus niet in - op en/of onder de pilaar terecht komt. 

Meer informatie over Basalt gevlamd - gebrand - anticato.

Basalt is een mooie donkere en relatief ‘rustige’ natuursteen. Met haar donkere antraciete (grijs - zwart) kleurtint en subtiele accenten en tekeningen een toegankelijke natuursteensoort. Basalt, de meest donkere natuursteen soort, is een mafisch vulkanisch stollingsgesteente en wordt gevormd door de stolling van lava. De kleur van basalt is dan ook meestal donkergrijs (antraciet) of zwart. Basalt is een van de hardste (en dichtste) natuursteen soorten en is dan ook erg duurzaam, krasbestendig, vorstbestendig, zuurbestendig en ook kleurvast, oftewel minder gevoelig voor verkleuring.

Basalt gevlamd / gebrand / anticato.
Gevlamd basalt betreft basalt met een ruw oppervlakte en een prachtige stoere en robuuste uitstraling. Nadat het basalt op maat gezaagd is wordt het product verhit met een vlammenwerper. Vandaar de term ‘gevlamd’, maar er wordt ook vaker gesproken over ‘gebrand’ of over anticato. Door de hitte laten stukjes basalt los en wordt het oppervlakte erg ruw. Dit wordt vervolgens weer geborsteld totdat het basalt weer ‘vlak’ is, maar de structuur blijft relatief ruw (niet glad).

 • Basalt
 • 38 x 38 x 3 cm
 • n.v.t.
 • Ruw
 • Gevlamd / gebrand en gefrijnd
 • Basalt (antraciet - zwart)
 • Bovenzijde en 4 zijkanten (5 zichtzijden)
 • Buiten
 • Afwijkende afmetingen op aanvraag
© Copyright 2018 NATUURSTEENvakman - Powered by Lightspeed - Development & Online marketing by ROCA online
Beoordeeld met een 9,5 uit 23 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »