NATUURSTEENvakman

Buitendorpel - buitendeur dorpel - deurdorpel buiten - onderdorpel deur

Een buitendorpel, ook wel buitendeur dorpel of dorpel / onderdorpel buitendeur genoemd, bestelt u op maat bij NATUURSTEENvakman.nl. Wij leveren een topassortiment dorpels voor buiten (de voordeur & de achterdeur) zowel van prachtig grijsblauw hardsteen als luxe zwart / donker antraciet graniet! In onze eigen natuursteen zagerij worden al onze buiten(deur)dorpels op maat gezaagd, door ervaren vakmannen. Zo kunnen wij topkwaliteit materialen, een zorgvuldige bewerking & een snelle levering voor de beste (online) prijs garanderen. Natuursteen deurdorpels kopen - zowel vlak als schuin (met opkant) - doet u dan ook bij NATUURSTEENvakman.nl!

Waarom een deurdorpel voor de buitendeur?

Een deurdorpel voor buiten, oftewel buitendeurdorpel, is een belangrijk onderdeel van een mooie en vooral ook functionele gevel. De traditionele buitendorpel zorgt voor een sfeervolle, maar vooral ook lucht- en waterdichte afsluiting van de buitendeur. Met een onderdorpel voor de buitendeur zorgt u ervoor dat het (regen) water en vocht niet in de gevel (spouw) terechtkomt, oftewel voor een goede afwatering. Maar los van de praktische voordelen geeft deze dorpel ook een extra accent aan een gevel, voor een authentieke, levendige en stijlvolle uitstraling.

Een buitendeurdorpel op maat. 

Uw buitendeurdorpel, oftewel buitendorpel, wordt bij ons altijd op maat gemaakt. U kunt dus uitgaan van een topkwaliteit hardsteen buitendorpel die speciaal voor u op maat vervaardigd wordt. Hierbij is het belangrijk om onderscheid te maken tussen onze schuine buitendorpels & vlakke buitendorpels. 

U heeft de keuze uit diverse 'dikte + breedte' varianten van onze schuine buitendorpels. Op de detailpagina kunt u eenvoudig de gewenste lengte invoeren. Dit kan tot een maximum van 230 cm. Bent u op zoek naar een vlakke buitendorpel, dan kunt u deze 'per dikte' volledig in een afmeting op maat bestellen (zowel de breedte als de lengte). 

Wanneer u de afmeting waarden ingevuld heeft, wordt de exacte prijs direct getoond en kunt u de  deurdorpel in uw winkelwagentje plaatsen. Nadat wij uw bestelling ontvangen wordt uw onderdorpel voor de buitendeur in onze eigen natuursteen zagerij op maat vervaardigd, door onze vakkundige vakmannen uiteraard! Ook dorpels (voor binnen) en raamdorpels (buiten vensterbanken) op maat bestelt u bij ons eenvoudig online! 

Een schuine of vlakke deurdorpel?

Laten we beginnen met de meest gebruikte dorpel, zeker in het geval van nieuwbouw: De traditionele schuine buitendorpel met (massieve!) opkant. Deze mooie & praktische onderdorpel wordt ook wel waterkering / waterslag dorpel genoemd en is - naast sfeervol - vooral ook erg praktisch. Naast een mooie afwerking zorgt deze drempel voor een optimale bescherming van de onderliggende constructie & het kozijn tegen water / vocht. De schuine dorpel wordt met name gebruikt voor de voordeur & achterdeur, maar ook voor een buitendeur, entreedeur, terrasdeur, tuindeur & garagedeur / garagepoort. Bij ons bestelt u ook direct bijpassende neuten! Met een gecontramalde neut wordt het schuine deel van de dorpel opgevuld / vlak gemaakt, specifiek voor de plaatsing van het kozijn. Hier vertellen wij u onderstaand graag wat meer over. 

Daarnaast vindt u bij ons ook een gerichte collectie vlakke deurdorpels, deze worden in het geval van renovatieprojecten steeds vaker gebruikt. Naast de keuze uit Belgisch hardsteen & graniet, kunt u kiezen uit diverse diktes. Vervolgens kunt u de gewenste afmetingen (breedte & lengte) eenvoudig online invoeren, evenals de gewenste zaagsnede selecteren. Altijd een vlakke deurdorpel op maat, die precies bij uw project past! 

Ook neuten (eindstukken) bestelt u direct online mee!

Een neut is een 'verlengde' van een schuine onderdorpel van een buitendeur, waar vervolgens de deurstijl op wordt geplaatst. De primaire reden voor het gebruiken van een neut is het tegengaan van rot. Veelal wordt er in het geval van schuine natuursteen buitendeur dorpels gebruik gemaakt van een neut. In het verleden werden de neuten los van de dorpel geplaatst. Dit was noodzakelijk aangezien de kozijnen een dragende functie hadden en zo de dorpel niet belast werd. Hedendaags is dit bij moderne kozijnen niet meer het geval en wordt de dorpel vaak verlijmd met de neuten. Bij NATUURSTEENvakman.nl kunt u kiezen uit drie 'typen' neuten, oftewel eindstukken:

Neut / eindstuk TYPE 1 zorgt ervoor dat het gedeelte van de dorpel, waar het kozijn op geplaatst dient te worden, volledig vlak is. TYPE 1 betreft dus een neut die de schuine zijde van de buiten deurdorpel 'opvult'. TYPE 1 betreft een gecontramalde neut, maar u kunt ook kiezen voor een basis eindstuk dat naast de buitendorpel geplaatst wordt. 

Een stijlvolle onderdorpel van Belgisch hardsteen (arduin). 

Met een buiten deurdorpel van Belgisch hardsteen (arduin) zorgt u voor een sfeervolle uitstraling. Een deurdrempel van Belgisch hardsteen zorgt voor een mooie, natuurlijke & levendige uitstraling, maar ook voor een authentieke en stijlvolle look. Onze hardsteen buitendeurdorpels zijn zowel schuin als vlak verkrijgbaar & betreffen geschuurd of gezoet (licht / blauw) Belgisch hardsteen. Met die kenmerkende (lichtere) blauwgrijze tint van authentiek hardsteen en mooie accenten en tekeningen (fossielen en witte aderen) echt een meerwaarde voor het gehele pand. 

Een schuine buitendeur dorpel van Belgisch Hardsteen kunt u bij NATUURSTEENvakman.nl bestellen in 5 afmetingen; 11,4x4 cm, 11,4x5 dm, 11,4x6 cm, 11,4x8 cm en 11,4x10 cm. Een gerichte collectie met de meest gebruikte afmetingen schuine deurdrempels, inclusief 2 type neuten (eindstukken) die u direct mee kunt bestellen. Ook in het geval van de neuten kunt u kiezen voor de meest gebruikte afmetingen. Heeft u specifieke wensen, maak dan gebruik van ons offerte aanvraag formulier. Wij zorgen ervoor dat u snel een gericht antwoord ontvangen, inclusief scherp prijsvoorstel uiteraard.

Een luxe buitendorpel van Nero Assoluto graniet. 

Bent u op zoek naar een vlakke deurdrempel, dan is de stijlvolle uitstraling van nero assoluto graniet zeker het overwegen waard. Nero assoluto graniet - ook wel absolute black & zwarte graniet genoemd - is een prachtige granietsoort met een homogene structuur en een donkere (zwarte / antraciet) kleurtint. Binnen onze collectie graniet buiten(deur)dorpels heeft u de keuze uit een subtiele gezoete afwerking (mat) en een stoere & rustieke gevlamde (anticato) afwerking. Houdt er rekening mee dat de zijkanten (langskanten) in het geval van gevlamd ook gezoet worden! 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »