NATUURSTEENvakman

Filters
 • Materiaal
 • Kleur
 • Breedte (cm)
 • Dikte (cm)
 • Afwerking oppervlakte

Een buitendorpel, ook wel buitendeur dorpel of dorpel / onderdorpel buitendeur genoemd, bestelt u op maat bij NATUURSTEENvakman.nl. Wij leveren een topassortiment hardstenen dorpels voor buiten, van prachtig grijsblauw gezoet Belgisch hardsteen, in eigen natuursteen zagerij op maat gezaagd. Zo kunnen wij topkwaliteit materialen, een zorgvuldige bewerking & een snelle levering voor de beste (online) prijs garanderen. Hardsteen dorpels voor de buitendeur direct online kopen doet u dan ook bij NATUURSTEENvakman.nl!

  • Buitendorpel Belgisch hardsteen gezoet 11,4x4 cm

   Buitendorpel Belgisch Hardsteen gezoet 11,4x4 cm. Een hardstenen buitendeur dorpel - Op Maat, Snel bezorgd & voor de Beste Prijs bij NATUURSTEENvakman.nl!

   Vanaf: €73,00
   Lengte op maat: 10–230 cm
  • Buitendorpel Belgisch hardsteen gezoet 11,4x5 cm

   Buitendorpel Belgisch Hardsteen gezoet 11,4x5 cm. Een hardstenen buitendeur dorpel - Op Maat, Snel bezorgd & voor de Beste Prijs bij NATUURSTEENvakman.nl!

   Vanaf: €79,50
   Lengte op maat: 10–230 cm
  • Buitendorpel Belgisch hardsteen gezoet 11,4x6 cm

   Buitendorpel Belgisch Hardsteen gezoet 11,4x6 cm. Een hardstenen buitendeur dorpel - Op Maat, Snel bezorgd & voor de Beste Prijs bij NATUURSTEENvakman.nl!

   Vanaf: €86,50
   Lengte op maat: 10–230 cm
  • Buitendorpel Belgisch hardsteen gezoet 11,4x8 cm

   Buitendorpel Belgisch Hardsteen gezoet 11,4x8 cm. Een hardstenen buitendeur dorpel - Op Maat, Snel bezorgd & voor de Beste Prijs bij NATUURSTEENvakman.nl!

   Vanaf: €96,00
   Lengte op maat: 10–230 cm
  • Buitendorpel Belgisch hardsteen gezoet 11,4x10 cm

   Buitendorpel Belgisch Hardsteen gezoet 11,4x10 cm. Een hardstenen buitendeur dorpel - Op Maat, Snel bezorgd & voor de Beste Prijs bij NATUURSTEENvakman.nl!

   Vanaf: €109,00
   Lengte op maat: 10–230 cm
  • Eindstuk TYPE 1 - op buitendorpel

   Eindstuk / Neut TYPE 1 voor onze hardstenen buitendorpels. De TYPE 1 neuten / eindstukken worden op de buiten deurdorpel geplaatst; Eenvoudig & Voordelig!

   €25,75
  • Eindstuk basis - naast buitendorpel

   Eindstuk / Neut basis voor onze hardstenen buitendorpels. De basis neuten / eindstukken worden naast de buiten deurdorpel geplaatst; Eenvoudig & Voordelig!

   €27,25

Een buitendeurdorpel op maat. 

Uw buitendeurdorpel, oftewel buitendorpel, wordt bij ons altijd op maat gemaakt. U kunt dus uitgaan van een topkwaliteit hardsteen buitendorpel die speciaal voor u op maat vervaardigd wordt. Op de detailpagina van een specifieke buiten dorpel (afmeting) eenvoudig de gewenste lengte invoeren. Dit kan tot een maximum van 230 cm. Wanneer u vervolgens op 'bereken' klikt wordt de exacte prijs direct getoond en kunt u de dorpel in uw winkelwagentje plaatsen. Nadat wij uw bestelling ontvangen wordt uw onderdorpel van Belgisch hardsteen voor de buitendeur in onze eigen natuursteen zagerij op maat gezaagd, door onze vakkundige vakmannen uiteraard! Naast de bovenzijde worden ook de twee lange zijden mooi afgewerkt. Ook dorpels (voor binnen) en raamdorpels (buiten vensterbanken) op maat bestelt u bij ons eenvoudig online! 

Ook neuten (eindstukken) bestelt u direct online mee!

Een neut is een 'verlengde' van een onderdorpel van een buitendeur, waar vervolgens de deurstijl op wordt geplaatst. De primaire reden voor het gebruiken van een neut is het tegengaan van rot. Veelal wordt er in het geval van natuursteen buitendeur dorpels gebruik gemaakt van een neut. In het verleden werden de neuten los van de dorpel geplaatst. Dit was noodzakelijk aangezien de kozijnen een dragende functie hadden en zo de dorpel niet belast werd. Hedendaags is dit bij moderne kozijnen niet meer het geval en wordt de dorpel vaak verlijmd met de neuten. Bij NATUURSTEENvakman.nl kunt u kiezen uit drie 'typen' neuten, oftewel eindstukken:

Neut / eindstuk TYPE 1 zorgt ervoor dat het gedeelte van de dorpel, waar het kozijn op geplaatst dient te worden, volledig vlak is. TYPE 1 betreft dus een neut die de schuine zijde van de buiten deurdorpel 'opvult'. Bij TYPE 2 is er sprake van een verhoging waarbij het kozijn puur en alleen op de neut geplaatst wordt. Normaal gesproken wordt voor deze optie gekozen in het geval er sprake is van een deur die naar buiten opendraait. TYPE 1 en TYPE 2 zijn beide een gecontramalde neut, maar u kunt ook kiezen voor TYPE 3, een basis eindstuk dat naast de buitendorpel geplaatst wordt. 

Een stijlvolle hardstenen (Belgisch Harsteen) onderdorpel voor de buitendeur! 

Met een onderdorpel voor de buitendeur van Belgisch hardsteen zorgt u voor een 'stijlvolle touch'. Een prachtige buiten dorpel van Belgisch hardsteen zorgt voor een mooie, natuurlijke & levendige uitstraling, maar ook voor een authentieke en stijlvolle uitstraling. Onze hardsteen buitendeurdorpels betreffen (licht / blauw) gezoet Belgisch hardsteen. Met die kenmerkende (lichtere) blauwgrijze tint van authentiek hardsteen en mooie accenten en tekeningen (fossielen en witte aderen) echt een meerwaarde voor het gehele pand. De gezoete afwerking is de traditionele bewerking van Belgisch hardsteen die zorgt voor optimale situatie op het gebied van onderhoud. Slijtage is niet snel zichtbaar, evenals vuil, en vochtopname is minimaal. Daarnaast zorgt deze bewerking voor die kenmerkende ‘matte schijn’ van Belgisch hardsteen. 

LET OP: Het aanbod op het gebied van hardsteen 'soorten' is enorm en vaak is niet precies duidelijk hoe of wat. Bij NATUURSTEENvakman.nl is dit heel duidelijk; Al onze hardstenen buitendeur dorpels / onderdorpels buitendeur zijn gemaakt van topkwaliteit Belgisch Hardsteen, de 'echte' blauwe steen uit Henegouwen. Met haar prachtige structuur en kenmerkende kleurtint is dit simpelweg de mooiste hardsteen soort.  

Een gerichte collectie bij NATUURSTEENvakman.nl.

Een buitendeur dorpel van Belgisch Hardsteen kunt u bij NATUURSTEENvakman.nl bestellen in 5 afmetingen; 11,4x4 cm, 11,4x5 dm, 11,4x6 cm, 11,4x8 cm en 11,4x10 cm. Daarnaast bieden wij een afwerking aan; (licht/blauw) gezoet hardsteen. Een gerichte collectie met de meest gebruikte afmetingen inclusief drie type neuten (eindstukken) die u direct mee kunt bestellen. Ook in het geval van de neuten kunt u kiezen voor de meest gebruikte afmetingen. Heeft u specifieke wensen, maak dan gebruik van ons offerte aanvraag formulier. Wij zorgen ervoor dat u snel een gericht antwoord ontvangen, inclusief scherp prijsvoorstel uiteraard.

Andere producten van NATUURSTEENvakman.nl online verkrijgbaar in topkwaliteit Belgisch hardsteen; hardsteen vensterbank, hardsteen dorpel voor binnen en hardsteen raamdorpel. Daarnaast bieden wij ook een topkwaliteit composiet vensterbank en composiet dorpel in levensechte 'hardsteen look'. 

Waarom een deurdorpel voor de buitendeur?

Een deurdorpel voor buiten, oftewel buitendeurdorpel, is een belangrijk onderdeel van een mooie en vooral ook functionele gevel. De traditionele buitendorpel zorgt voor een sfeervolle, maar vooral ook lucht- en waterdichte afsluiting van de buitendeur. Met een onderdorpel voor de buitendeur zorgt u ervoor dat het (regen) water en vocht niet in de gevel (spouw) terechtkomt, oftewel voor een goede afwatering. Maar los van de praktische voordelen geeft deze dorpel ook een extra accent aan een gevel, voor een authentieke, levendige en stijlvolle uitstraling!

Meer informatie over Belgisch hardsteen

België is een grote leverancier van hardsteen dat met name in de Ardennen gewonnen wordt. Belgisch hardsteen is een kalksteen met een blauwgrijze kleur met mooie fossieltekeningen en natuurlijke accenten. De kalkskeletten zorgen voor die mooie blauwe hardsteenlaag, die in sommige gevallen ook witte aders bevat. Dit zorgt voor een natuurlijke en levendige uitstraling. Onze buitendeurdorpels betreffen 'gezoet' Belgisch hardsteen. Hierbij wordt gerefereerd naar de laatste stap in het schuurproces van Belgisch hardsteen. Bij zoeten gebeurd dit met een hele fijne korrel. Zoeten zorgt voor een gladde afwerking van het oppervlak, zonder glans (mat). Deze bewerking wordt ook wel eens licht gezoet en/of blauw gezoet genoemd, om het verschil met donkergezoet Belgisch hardsteen te benadrukken, de kleur hiervan is antraciet.

© Copyright 2020 NATUURSTEENvakman - onderdeel van Roca Online B.V.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »