Eigen natuursteenzagerij Producten – tot op de mm – op maat Altijd korting bij grotere bestellingen Klanten waarderen ons met een 9/10
  • Lorem ipsum

Buitendeur / voordeur onderdorpel op maat - Vlakke & schuine buiten dorpels (waterkering drempel).

Een buiten deurdorpel - ook wel buitendeur dorpel, buitendorpel & deur onderdorpel genoemd - bestelt u op maat bij NATUURSTEENvakman.nl. Wij leveren een topassortiment natuursteen deurdorpels voor buiten die met name gebruikt worden voor de voordeur & de achterdeur, maar ook voor de tuindeur & garagedeur. Binnen onze collectie onderdorpels voor buiten heeft u de keuze uit prachtige grijsblauwe hardsteen deurdorpels - zowel schuin met opkant als vlak verkrijgbaar - en luxe nero assoluto graniet deurdorpels (vlak). In onze eigen natuursteen zagerij worden al onze onderdorpels voor buiten op maat vervaardigd, door ervaren vakmannen. Zo kunnen wij topkwaliteit materialen, een zorgvuldige bewerking & een snelle levering voor de beste (online) prijs garanderen. Dorpels voor buiten kopen doet u dan ook bij NATUURSTEENvakman.nl!

Waarom een deurdorpel voor de buitendeur?

Een deurdorpel voor buiten, oftewel buitendeur / voordeur onderdorpel, is een belangrijk onderdeel van een mooie en vooral ook functionele gevel. De traditionele buitendorpel zorgt voor een sfeervolle, maar vooral ook lucht- en waterdichte afsluiting van de buitendeur. Met een onderdorpel voor de buitendeur zorgt u ervoor dat het (regen) water en vocht niet in de gevel (spouw) terechtkomt, oftewel voor een goede afwatering. Maar los van de praktische voordelen geeft deze dorpel ook een extra accent aan een gevel, voor een authentieke, levendige en stijlvolle uitstraling.

Altijd een passende buiten deurdorpel op maat. 

Uw buitendeurdorpel, oftewel buitendorpel, wordt bij ons altijd op maat gemaakt. U kunt dus uitgaan van een topkwaliteit buitendorpels van hardsteen & graniet die speciaal voor u op maat vervaardigd wordt. Hierbij is het belangrijk om onderscheid te maken tussen onze schuine buitendorpels & vlakke buitendorpels. Voor welk type buitendorpel u uiteindelijk ook kiest, u heeft altijd de mogelijkheid om uw onderdorpel in een afmeting naar wens te bestellen. U kunt bij ons op de product detailpagina van de door u gewenste deurdorpel eenvoudig de gewenste breedte / diepte (stap 1) en de gewenste lengte (stap 2) invoeren. Wij kunnen onze buitendeur dorpels tot een lengte van maar liefst 230 cm op maat voor u vervaardigen, wel zo prettig in het geval van bijv. een garagepoort en schuifpui!

Wanneer u de afmetingen ingevuld heeft, wordt de exacte prijs van uw waterkering dorpel direct getoond en kunt u de deurdorpel nog verder naar wens afwerken. Ook op het gebied van zaagsnede en afwerking van de zijkanten zijn er diverse opties die eenvoudig online geselecteerd en gespecificeerd kunnen worden. Nadat wij uw bestelling ontvangen hebben, wordt de onderdorpel voor de buitendeur / achterdeur / voordeur in onze eigen natuursteen zagerij op maat vervaardigd, door een team ervaren vakmannen uiteraard! Ook dorpels (voor binnen) en raamdorpels (buiten vensterbanken) op maat bestelt u bij ons eenvoudig online! 

Een schuine / aflopende dorpel met opkant.

Laten we beginnen met de meest gebruikte dorpel, zeker in het geval van nieuwbouw: De traditionele schuine buitendorpel met (massieve!) opkant. Deze mooie & praktische onderdorpel wordt ook wel waterkering / waterslag dorpel genoemd en is - naast sfeervol - vooral ook erg praktisch. Naast een mooie afwerking zorgt deze drempel voor een optimale bescherming van de onderliggende constructie & het kozijn tegen water / vocht.

De schuine onderdorpel wordt met name gebruikt voor de voordeur & achterdeur, maar ook voor een buitendeur, entreedeur, terrasdeur, tuindeur & garagedeur / garagepoort. Bij ons bestelt u ook direct bijpassende neuten! Met een gecontramalde neut wordt het schuine deel van de dorpel opgevuld / vlak gemaakt, specifiek voor de plaatsing van het kozijn. 

U bestelt een mooie schuine (aflopende) onderdorpel van het mooie Belgische hardsteen - zowel geschuurd als gezoet afgewerkt - eenvoudig in de door u gewenste afmeting online, zelfs incl. neuten indien gewenst! 

Ook neuten (eindstukken) bestelt u direct online mee!

Een neut is een 'verlengde' van een schuine onderdorpel van een buitendeur, waar vervolgens de deurstijl op wordt geplaatst. De primaire reden voor het gebruiken van een neut is het tegengaan van rot. Veelal wordt er in het geval van schuine natuursteen buitendeur dorpels gebruik gemaakt van een neut. In het verleden werden de neuten los van de dorpel geplaatst. Dit was noodzakelijk aangezien de kozijnen een dragende functie hadden en zo de dorpel niet belast werd. Hedendaags is dit bij moderne kozijnen niet meer het geval en wordt de dorpel vaak verlijmd met de neuten. Bij NATUURSTEENvakman.nl kunt u kiezen uit drie 'typen' neuten, oftewel eindstukken:

Neut / eindstuk TYPE 1 zorgt ervoor dat het gedeelte van de dorpel, waar het kozijn op geplaatst dient te worden, volledig vlak is. TYPE 1 betreft dus een neut die de schuine zijde van de buiten deurdorpel 'opvult'. TYPE 1 betreft een gecontramalde neut, maar u kunt ook kiezen voor een basis eindstuk dat naast de buitendorpel geplaatst wordt. 

Ook vlakke onderdorpels voor uw renovatie project!

Daarnaast vindt u bij ons ook een gerichte collectie vlakke deurdorpels, deze worden in het geval van renovatieprojecten steeds vaker gebruikt. Naast de keuze uit Belgisch hardsteen & graniet, kunt u kiezen uit diverse diktes. Vervolgens kunt u de gewenste afmetingen (breedte / diepte & lengte) eenvoudig online invoeren, evenals de gewenste zaagsnede & zijkant afwerking selecteren. Altijd een vlakke deurdorpel op maat, die precies bij uw project past! 

Een stijlvolle onderdorpel / drempel van Belgisch hardsteen (arduin). 

Met een buitendeur drempel van Belgisch hardsteen (arduin) zorgt u voor een sfeervolle uitstraling. Een deurdrempel van Belgisch hardsteen zorgt voor een mooie, natuurlijke & levendige uitstraling, maar ook voor een authentieke en stijlvolle look. Onze hardsteen buitendeurdorpels zijn zowel schuin als vlak verkrijgbaar & betreffen geschuurd of gezoet (licht / blauw) Belgisch hardsteen. Met die kenmerkende (lichtere) blauwgrijze tint van authentiek hardsteen en mooie accenten en tekeningen (fossielen en witte aderen) echt een meerwaarde voor het gehele pand. 

Een schuine buitendeur dorpel van Belgisch Hardsteen kunt u bij NATUURSTEENvakman.nl bestellen in diverse diktes. Houdt er rekening mee dat de verschillende dikte varianten een apart product betreffen, selecteer dus eerst de gewenste dikte, waarna u op de productdetailpagina van onze harstenen buitendorpels terecht komt. Hier kunt u de gewenste afmeting invoeren. Aangezien een breedte / diepte van 11,4 cm standaard is, kunt u deze bij alle diktes direct - met 1 muisklik - selecteren, maar ook een breedte op maat (op mm niveau) is geen enkel probleem. Ook in het geval van de neuten kunt u kiezen voor een standaard breedte / diepte, of een afmeting naar wens invoeren. 

Een luxe buitendorpel van Nero Assoluto graniet. 

Bent u op zoek naar een vlakke deurdrempel, dan is de stijlvolle uitstraling van nero assoluto graniet zeker het overwegen waard. Nero assoluto graniet - ook wel absolute black & zwarte graniet genoemd - is een prachtige granietsoort met een homogene structuur en een donkere (zwarte / antraciet) kleurtint. Binnen onze collectie graniet buiten(deur)dorpels heeft u de keuze uit een subtiele gezoete afwerking (mat) en een stoere & rustieke gevlamde (anticato) afwerking. Houdt er rekening mee dat de zijkanten (langskanten) in het geval van gevlamd ook gezoet worden!