NATUURSTEENvakman

Filters
 • Materiaal
 • Kleur
 • Breedte (cm)
 • Dikte (cm)
 • Afwerking oppervlakte

Een buitendorpel, ook wel buitendeur dorpel of dorpel / onderdorpel buitendeur genoemd, bestelt u op maat bij NATUURSTEENvakman.nl. Wij leveren een topassortiment hardstenen dorpels voor buiten, van prachtig grijsblauw geschuurd & gezoet Belgisch hardsteen, in eigen natuursteen zagerij op maat gezaagd. Zo kunnen wij topkwaliteit materialen, een zorgvuldige bewerking & een snelle levering voor de beste (online) prijs garanderen. Hardsteen dorpels voor de buitendeur direct online kopen doet u dan ook bij NATUURSTEENvakman.nl!

  • Buitendorpel Belgisch hardsteen gezoet 11,4x4 cm

   Buitendorpel Belgisch Hardsteen gezoet 11,4x4 cm. Een hardstenen buitendeur dorpel - Op Maat, Snel bezorgd & voor de Beste Prijs bij NATUURSTEENvakman.nl!

   Vanaf: €73,00
   Lengte op maat: 10–230 cm
  • Buitendorpel Belgisch hardsteen geschuurd 11,4x4 cm

   Buitendorpel Belgisch Hardsteen geschuurd 11,4x4 cm. Een hardstenen buitendeur dorpel - Op Maat, Snel bezorgd & voor de Beste Prijs bij NATUURSTEENvakman.nl!

   Vanaf: €73,00
   Lengte op maat: 10–230 cm
  • Buitendorpel Belgisch hardsteen gezoet 11,4x5 cm

   Buitendorpel Belgisch Hardsteen gezoet 11,4x5 cm. Een hardstenen buitendeur dorpel - Op Maat, Snel bezorgd & voor de Beste Prijs bij NATUURSTEENvakman.nl!

   Vanaf: €79,50
   Lengte op maat: 10–230 cm
  • Buitendorpel Belgisch hardsteen geschuurd 11,4x5 cm

   Buitendorpel Belgisch Hardsteen geschuurd 11,4x5 cm. Een hardstenen buitendeur dorpel - Op Maat, Snel bezorgd & voor de Beste Prijs bij NATUURSTEENvakman.nl!

   Vanaf: €79,50
   Lengte op maat: 10–230 cm
  • Buitendorpel Belgisch hardsteen gezoet 11,4x6 cm

   Buitendorpel Belgisch Hardsteen gezoet 11,4x6 cm. Een hardstenen buitendeur dorpel - Op Maat, Snel bezorgd & voor de Beste Prijs bij NATUURSTEENvakman.nl!

   Vanaf: €86,50
   Lengte op maat: 10–230 cm
  • Buitendorpel Belgisch hardsteen geschuurd 11,4x6 cm

   Buitendorpel Belgisch Hardsteen gezoet 11,4x6 cm. Een hardstenen buitendeur dorpel - Op Maat, Snel bezorgd & voor de Beste Prijs bij NATUURSTEENvakman.nl!

   Vanaf: €86,50
   Lengte op maat: 10–230 cm
  • Buitendorpel Belgisch hardsteen gezoet 11,4x8 cm

   Buitendorpel Belgisch Hardsteen gezoet 11,4x8 cm. Een hardstenen buitendeur dorpel - Op Maat, Snel bezorgd & voor de Beste Prijs bij NATUURSTEENvakman.nl!

   Vanaf: €96,00
   Lengte op maat: 10–230 cm
  • Buitendorpel Belgisch hardsteen geschuurd 11,4x8 cm

   Buitendorpel Belgisch Hardsteen geschuurd 11,4x8 cm. Een hardstenen buitendeur dorpel - Op Maat, Snel bezorgd & voor de Beste Prijs bij NATUURSTEENvakman.nl!

   Vanaf: €96,00
   Lengte op maat: 10–230 cm
  • Buitendorpel Belgisch hardsteen gezoet 11,4x10 cm

   Buitendorpel Belgisch Hardsteen gezoet 11,4x10 cm. Een hardstenen buitendeur dorpel - Op Maat, Snel bezorgd & voor de Beste Prijs bij NATUURSTEENvakman.nl!

   Vanaf: €109,00
   Lengte op maat: 10–230 cm
  • Buitendorpel Belgisch hardsteen geschuurd 11,4x10 cm

   Buitendorpel Belgisch Hardsteen geschuurd 11,4x10 cm. Een hardstenen buitendeur dorpel - Op Maat, Snel bezorgd & voor de Beste Prijs bij NATUURSTEENvakman.nl!

   Vanaf: €109,00
   Lengte op maat: 10–230 cm
  • Eindstuk basis - naast buitendorpel - set (2-stuks)

   Eindstuk / Neut basis SET (2 stuks) voor onze hardstenen buitendorpels. De basis neuten / eindstukken worden naast de buiten deurdorpel geplaatst!

   €27,25
  • Eindstuk TYPE 1 - op buitendorpel - set (2-stuks)

   Eindstuk / Neut TYPE 1 voor onze hardstenen buitendorpels. De TYPE 1 neuten / eindstukken worden op de buiten deurdorpel geplaatst; Eenvoudig & Voordelig!

   €25,75

Een buitendeurdorpel op maat. 

Uw buitendeurdorpel, oftewel buitendorpel, wordt bij ons altijd op maat gemaakt. U kunt dus uitgaan van een topkwaliteit hardsteen buitendorpel die speciaal voor u op maat vervaardigd wordt. Op de detailpagina van een specifieke buiten dorpel (afmeting) eenvoudig de gewenste lengte invoeren. Dit kan tot een maximum van 230 cm. Wanneer u vervolgens op 'bereken' klikt wordt de exacte prijs direct getoond en kunt u de dorpel in uw winkelwagentje plaatsen. Nadat wij uw bestelling ontvangen wordt uw onderdorpel van Belgisch hardsteen voor de buitendeur in onze eigen natuursteen zagerij op maat gezaagd, door onze vakkundige vakmannen uiteraard! Naast de bovenzijde worden ook de twee lange zijden mooi afgewerkt. Ook dorpels (voor binnen) en raamdorpels (buiten vensterbanken) op maat bestelt u bij ons eenvoudig online! 

Ook neuten (eindstukken) bestelt u direct online mee!

Een neut is een 'verlengde' van een onderdorpel van een buitendeur, waar vervolgens de deurstijl op wordt geplaatst. De primaire reden voor het gebruiken van een neut is het tegengaan van rot. Veelal wordt er in het geval van natuursteen buitendeur dorpels gebruik gemaakt van een neut. In het verleden werden de neuten los van de dorpel geplaatst. Dit was noodzakelijk aangezien de kozijnen een dragende functie hadden en zo de dorpel niet belast werd. Hedendaags is dit bij moderne kozijnen niet meer het geval en wordt de dorpel vaak verlijmd met de neuten. Bij NATUURSTEENvakman.nl kunt u kiezen uit drie 'typen' neuten, oftewel eindstukken:

Neut / eindstuk TYPE 1 zorgt ervoor dat het gedeelte van de dorpel, waar het kozijn op geplaatst dient te worden, volledig vlak is. TYPE 1 betreft dus een neut die de schuine zijde van de buiten deurdorpel 'opvult'. Bij TYPE 2 is er sprake van een verhoging waarbij het kozijn puur en alleen op de neut geplaatst wordt. Normaal gesproken wordt voor deze optie gekozen in het geval er sprake is van een deur die naar buiten opendraait. TYPE 1 en TYPE 2 zijn beide een gecontramalde neut, maar u kunt ook kiezen voor TYPE 3, een basis eindstuk dat naast de buitendorpel geplaatst wordt. 

Een stijlvolle hardstenen (Belgisch Harsteen) onderdorpel voor de buitendeur! 

Met een onderdorpel voor de buitendeur van Belgisch hardsteen zorgt u voor een 'stijlvolle touch'. Een prachtige buiten dorpel van Belgisch hardsteen zorgt voor een mooie, natuurlijke & levendige uitstraling, maar ook voor een authentieke en stijlvolle uitstraling. Onze hardsteen buitendeurdorpels betreffen geschuurd of gezoet (licht / blauw) Belgisch hardsteen. Met die kenmerkende (lichtere) blauwgrijze tint van authentiek hardsteen en mooie accenten en tekeningen (fossielen en witte aderen) echt een meerwaarde voor het gehele pand. Voor welke variant u ook kiest, met een buiten(deur)dorpel van Belgisch hardsteen kiest u voor een kwalitieve & onderhoudsvriendelijke dorpel met een luxe accent. Slijtage is niet snel zichtbaar, evenals vuil, en daarnaast is vochtopname minimaal. Indien u kiest voor een buiten deurdorpel met een gezoete afwerking, wordt uw deurdorpel tevens voorzien van die kenmerkende ‘matte schijn’ van gezoet Belgisch hardsteen. 

LET OP: Het aanbod op het gebied van hardsteen 'soorten' is enorm en vaak is niet precies duidelijk hoe of wat. Bij NATUURSTEENvakman.nl is dit heel duidelijk; Al onze hardstenen buitendeur dorpels / onderdorpels buitendeur zijn gemaakt van topkwaliteit Belgisch Hardsteen, de 'echte' blauwe steen uit Henegouwen. Met haar prachtige structuur en kenmerkende kleurtint is dit simpelweg de mooiste hardsteen soort. 

Een buiten(deur)dorpel van geschuurd of gezoet Belgisch hardsteen?


Belgisch hardsteen geschuurd & gezoet

Sfeerimpressie Belgisch hardsteen gezoet VS geschuurd. 

Gaat u voor een hardstenen buitendorpel met een geschuurde of een gezoete afwerking? Geschuurd hardsteen kunt u zien als de 'basis afwerking' van hardsteen voor 'buiten'. Deze buitendorpels worden met een relatief grove korrel opgeschuurd (K-60), waardoor deze wat ruwer (mede ook door de zichtbare cirkelvormige schuursporen - en lichter van kleur uitvallen t.o.v. gezoet Belgisch hardsteen. Het voordeel van een geschuurd oppervlak is dat slijtage, kleine beschadigingen en vooral ook verwering door weersinvloeden minder opvallen. Onze gezoete buitendorpels worden met een fijnere korrel opgeschuurd, ogen wat donkerder & egaler, zijn wat gladder en hebben ook een lichte matte glans.

In het geval van buitendorpels wordt vaker gekozen voor de gezoete afwerking. Een van de primaire redenen hiervoor is dat de meeste mensen deze afwerking simpelweg mooier vinden en dat buiten(deur)dorpels normaal gesproken beschut geplaatst worden. Dit zorgt ervoor dat de verwering van de gezoete afwerking minder snel inzet. U moet er namelijk wel rekening mee houden dat de gezoete afwerking - door verwering  (weersinvloeden) - in de loop der tijd weer eruit zal gaan zien als geschuurd. De specifieke situatie (lees: de omstandigheden waarin de buitendeur dorpel geplaatst wrodt) bepaald de snelheid hiervan. Uiteraard is het mogelijk om uw buitendorpels - na verloop van tijd - weer de mooie gezoete afwerking te geven met een (her)behandeling. 

Een gerichte collectie bij NATUURSTEENvakman.nl.

Een buitendeur dorpel van Belgisch Hardsteen kunt u bij NATUURSTEENvakman.nl bestellen in 5 afmetingen; 11,4x4 cm, 11,4x5 dm, 11,4x6 cm, 11,4x8 cm en 11,4x10 cm. Daarnaast bieden wij een afwerking aan; (licht/blauw) gezoet hardsteen. Een gerichte collectie met de meest gebruikte afmetingen inclusief drie type neuten (eindstukken) die u direct mee kunt bestellen. Ook in het geval van de neuten kunt u kiezen voor de meest gebruikte afmetingen. Heeft u specifieke wensen, maak dan gebruik van ons offerte aanvraag formulier. Wij zorgen ervoor dat u snel een gericht antwoord ontvangen, inclusief scherp prijsvoorstel uiteraard.

Andere producten van NATUURSTEENvakman.nl online verkrijgbaar in topkwaliteit Belgisch hardsteen; hardsteen vensterbank, hardsteen dorpel voor binnen en hardsteen raamdorpel. Daarnaast bieden wij ook een topkwaliteit composiet vensterbank en composiet dorpel in levensechte 'hardsteen look'. 

Waarom een deurdorpel voor de buitendeur?

Een deurdorpel voor buiten, oftewel buitendeurdorpel, is een belangrijk onderdeel van een mooie en vooral ook functionele gevel. De traditionele buitendorpel zorgt voor een sfeervolle, maar vooral ook lucht- en waterdichte afsluiting van de buitendeur. Met een onderdorpel voor de buitendeur zorgt u ervoor dat het (regen) water en vocht niet in de gevel (spouw) terechtkomt, oftewel voor een goede afwatering. Maar los van de praktische voordelen geeft deze dorpel ook een extra accent aan een gevel, voor een authentieke, levendige en stijlvolle uitstraling!

Meer informatie over Belgisch hardsteen

België is een grote leverancier van hardsteen dat met name in de Ardennen gewonnen wordt. Belgisch hardsteen is een kalksteen met een blauwgrijze kleur met mooie fossieltekeningen en natuurlijke accenten. De kalkskeletten zorgen voor die mooie blauwe hardsteenlaag, die in sommige gevallen ook witte aders bevat. Dit zorgt voor een natuurlijke en levendige uitstraling. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »