Eigen natuursteenzagerij Producten – tot op de mm – op maat Altijd korting bij grotere bestellingen Klanten waarderen ons met een 9/10
  • Lorem ipsum

Belgisch hardsteen vensterbank op maat - Arduin / blauwe steen / Belgian Blue vensterbanken voor binnen

Een prachtige hardsteen vensterbank op maat - van het echte Belgische hardsteen (arduin) - bestelt u eenvoudig & voordelig online bij NATUURSTEENvakman.nl. Met een hardstenen vensterbank kiest u voor topkwaliteit materiaal, een natuurlijke uitstraling & een optimale prijs - kwaliteit verhouding. Een hardstenen vensterbank is een van de meest voordelige natuursteen vensterbanken binnen onze collectie. Of u nu gaat voor die kenmerkende blauwgrijze kleurtint van "Belgian Blue", of de antraciete kleurtint van donkergezoet Belgisch hardsteen: Bij ons bent u verzekerd van hoogwaardig materiaal (de echte Belgische hardsteen) voor een scherpe prijs. Uw hardsteen vensterbank wordt zorgvuldig op maat gezaagd & secuur afgewerkt in eigen natuursteen zagerij.

Vensterbank - Belgisch hardsteen - gezoet (mat) - 2 cm
Vensterbank - Belgisch hardsteen - donkergezoet (mat) - 2 cm
Vensterbank - Belgisch hardsteen - gezoet (mat) - 3 cm
Vensterbank - Belgisch hardsteen - donkergezoet (mat) - 3 cm

Alleen de beste Hardstenen vensterbanken!

Wanneer u op zoek bent naar een vensterbank van hardsteen dan ziet u vaak door het bomen het bos niet meer. Er zijn een groot aantal 'noemers' dat voor hardsteen gebruikt wordt, zoals o.a. blauwe hardsteen, blauwe steen, blauwsteen, arduin, blauwe arduin, kolenkalk, kolenkalksteen, naamse hardsteen, Escosijnse steen, Crinoïdekalksteen en Petit Granit. Daarnaast zijn er ook diverse soorten hardsteen, afkomstig uit verschillende gebieden. Denk hierbij aan Belgisch hardsteen, Vietnamees hardsteen, Chinees hardsteen en Iers hardsteen, maar er zijn nog veel meer 'soortgelijke' steensoorten onder diverse namen waarbij veelal de termen hardsteen, blauw en/of blue gebruikt worden. 

Vandaar dat NATUURSTEENvakman.nl hier een duidelijke keuze in heeft gemaakt: Al onze hardsteen vensterbanken zijn gemaakt van topkwaliteit Belgisch Hardsteen, oftewel arduin, de 'echte' blauwe steen uit Henegouwen. Met haar prachtige structuur en kenmerkende kleurtint is dit simpelweg de mooiste hardsteen. 

Gezoet & Donkergezoet hardsteen voor uw binnen vensterbank.

Uw hardsteen vensterbank voor binnen wordt gezoet afgewerkt en hierbij heeft u twee keuzes; Gezoet of donkergezoet. Bij Belgisch hardsteen wordt gesproken over ‘(licht / blauw) gezoet’ en ‘donker gezoet’. In principe is de afwerking van het product volledig gelijk, het grote verschil zit hem primair in de kleur van uw hardsteen vensterbank.

Licht / blauw gezoet Belgisch hardsteen heeft die kenmerkende (lichtere) blauwgrijze tint van authentiek hardsteen. Deze mooie kleur wordt vaak "Belgian Blue" genoemd. Donker gezoet Belgisch hardsteen neigt meer naar (donker) antraciet als basiskleur. Deze kleurgradatie wordt gerealiseerd door een verschil in korrelgrootte tijdens het schuurproces van het Belgisch hardsteen (hoe donkerder het hardsteen, hoe fijner de korrel). 

De term ‘zoeten’ betreft de laatste stap in het schuurproces van Belgisch hardsteen. Zoeten zorgt voor een gladde en matte afwerking van het oppervlak. Dit is de traditionele bewerking van Belgisch hardsteen die tevens zorgt voor optimale situatie op het gebied van onderhoud. Slijtage is niet snel zichtbaar, evenals vuil, en vochtopname is minimaal. Daarnaast zorgt deze bewerking voor die kenmerkende ‘matte schijn’ van Belgisch hardsteen. 

Welke hardsteen afwerking is het beste voor binnen?

Belgisch hardsteen is een relatief gevoelige natuursteen. Met name een licht / blauw gezoete vensterbank van Belgisch hardsteen is krasgevoelig. Een vensterbank voor binnen wordt normaal gesproken nauwelijks actief gebruikt & belast, maar houdt hier wel rekening mee (ook met montage). Bent u gek op die bijzondere "bluestone" blauwgrijze kleurtint, houd hier dan rekening mee. Voor binnen adviseren wij in principe altijd donkergezoet hardsteen, hierbij kunt u in het geval van kleine krasjes & oneffenheden altijd nog gebruik maken van hardsteen olie.

Een blauwe steen / arduin vensterbank op maat.

En of u nu kiest voor een gezoete of een donkergezoete vensterbank van Belgisch hardsteen, bij ons ontvangt u altijd een vensterbank die speciaal voor u op maat wordt gezaagd. Met een eigen natuursteen zagerij & team ervaren vakmannen doen wij dit volledig in eigen beheer. Zo kunnen wij een zorgvuldige bewerking garanderen, maar vooral ook uw hardstenen vensterbank op maat snel & voordelig leveren. 

Op de product detailpagina kunt u de gewenste afmetingen (breedte & lengte) invoeren, de prijs wordt direct aangepast en getoond. Ook de meest gevraagde maatwerk zaagwerkzaamheden kunt u online eenvoudig mee bestellen voor een vaste scherpe prijs, zoals bijvoorbeeld het in verstek zagen en/of het uitzagen van een hoek in uw hardstenen vensterbank. Ook kunt u de zijkant afwerking naar wens selecteren, wel zo handig! Een vensterbank van Belgisch hardsteen op maat bestelt u bij NATUURSTEENvakman.nl, de online arduin specialist! 

Of toch de 'hardsteen look' van composiet?

De prachtige 'look' van Belgisch hardsteen is zo veelgevraagd dat dit een van de meest populaire 'kleuren' is van onze composiet vensterbanken. Met de hardsteen look - imitatie vensterbank combineert u de mooie uitstraling van Belgisch hardsteen (donker gezoet) met de optimale prijs - kwaliteit verhouding van composiet. 

Hierbij heeft u de keuze uit een hardsteen look van marmercomposiet & kwartscomposiet. Marmercomposiet is een stuk voordeliger, maar de kwartscomposiet is extreem duurzaam, onderhoudsvriendelijk & kras- & slijtvast. U kunt de prachtige uitstraling van donkergezoet hardsteen op deze manier dus combineren met de specifieke composiet voordelen die u belangrijk vindt, zeker het vermelden (en het overwegen) waard! 

Meer informatie over (Belgisch) Hardsteen: 

Hardsteen is een algemene noemer voor een kalksteen met een blauwgrijze kleur. Deze natuursteen soort betreft een afzettingsgesteente en wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van fossiele insluitingen, oftewel diertjes met een kalkskelet. Deze diertjes leefden veelal op de zeebodem en bij het afsterven bleef het kalkskelet achter op de bodem. Dit is de basis van de blauwe hardsteenlaag, die soms ook witte aders kan bevatten. Soms zijn ook de versteende fauna resten zichtbaar aan het oppervlakte, wat zorgt voor een bijzondere en natuurlijke uitstraling. Belgisch hardsteen staat bekend om de mooie kleur en de natuurlijke tekeningen en accenten. 

En het spreekt voor zich, maar voor de zekerheid vermelden we het toch: Belgisch hardsteen is een natuurproduct en kleine accenten, aders en fossielen / versteende fauna zullen aan het oppervlakte van uw hardsteen vensterbank voorkomen. Dit zorgt voor die sfeervolle, natuurlijke en levendige uitstraling. 

Andere producten van Belgisch Hardsteen bij NATUURSTEENvakman.nl; raamdorpels van Belgisch Hardsteen, Buitendorpels van Belgisch hardsteen & Belgisch hardsteen dorpels (voor binnen).