Eigen natuursteenzagerij Producten – tot op de mm – op maat Altijd korting bij grotere bestellingen Klanten waarderen ons met een 9/10
  • Lorem ipsum

Composiet plinten - plint van marmer composiet

Een composiet plint bestelt u direct online - perfect op maat - voor de beste prijs bij NATUURSTEENvakman.nl. Met een unieke collectie plinten van composiet - zowel marmercomposiet als kwartscomposiet - en een grote keuze op het gebied van kleuren, is de kans groot dat u bij ons perfect passende plinten vindt! Wij bieden marmercomposiet plinten & kwartscomposiet plinten, waarbij u zowel de hoogte als de lengte op maat in kunt voeren, wel zo prettig! Vul de gewenste afmetingen in en wij zagen de plinten met zorg voor u op maat, indien gewenst zelfs in verstek. Composiet plinten bestelt u voordelig online bij NATUURSTEENvakman, deze worden direct uit eigen zagerij geleverd, zodat u ze snel in huis ontvangt!

Composiet plinten bij NATUURSTEENvakman.nl.

Bij NATUURSTEENvakman.nl vindt een unieke collectie natuursteen plinten & composietplinten, zowel marmercomposiet als kwartscomposiet uiteraard. Als alternatief voor houten plinten en 'tegelplinten' wordt er steeds vaker gekozen voor plinten van composiet. Naast de optimale prijs - kwaliteit verhouding kiest u met composiet ook voor een duurzaam, sterk & kwalitatief product met een luxe uitstraling, vergelijkbaar dus met een 'stenen plint'. Er wordt vaak gekozen voor het zagen van plinten uit (natuurstenen / keramische) vloertegels, maar hier zijn 2 grote nadelen aan verbonden: De afwerking van de bovenkant en de (beperkte) lengte van de plint die afhankelijk is van de tegellengte (vaak 60 cm). 

Wanneer u kiest voor een composiet plint heeft u deze nadelen niet. Onze composiet plinten hebben standaard een bewerkte voorzijde en bovenzijde. Daarnaast is de afmeting van onze plinten variabel, waarbij u de gewenste afmetingen eenvoudig in kunt voeren & direct online kunt te bestellen! Dit realiseert veel minder 'plintdelen', voor een mooi & strak eindresultaat. En ook niet onbelangrijk: marmercomposiet plinten zijn ook nog eens een stuk voordeliger! 

Plinten van composiet op maat, ook in verstek!

Wij staan garant voor hoogwaardig composiet dat wij (vanuit grote platen) in eigen beheer verwerken tot eindproducten, zoals composiet plinten, maar ook composiet vensterbanken, composiet bladen en composiet dorpels. Hierbij zorgen wij, met een eigen zagerij en team ervaren vakmannen, voor mooi maatwerk, zorgvuldig afgewerkt. U kunt bij ons direct online een plint met een lengte van 10 tot 120 cm bestellen, maar natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor afwijkende lengtes.

Wenst u een langere plint? Neem dan contact met ons op. Maak hiervoor gebruik van ons offerte aanvraag formulier. U ontvangt op korte termijn een gericht (prijs)voorstel. 

Meer informatie over composiet.

Composiet is een mix van kunstmatige hars, kleurstoffen (pigmenten) en fijn gemalen natuursteen. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen marmer composiet (fijn gemalen marmer) en kwarts composiet, ook wel quartz / quarts composiet genoemd (fijn gemalen kwarts). De verhouding van het natuursteen binnen het composiet betreft ongeveer 90-95%. Het eindresultaat is een kwalitatief eindproduct met een mooie gelijke kleur(tint) en structuur. Naast een optimale prijs-kwaliteit verhouding en een luxe uitstraling realiseert composiet een ruime keuze op het gebied van kleur(tint). Voordelen van composiet t.o.v. natuursteen; Minimale wateropname, standaard afmetingen (diktes), duurzaam, onderhoudsvriendelijk en prijstechnisch voordelig(er).  

Dan rest de vraag gaat u voor een marmercomposiet plint of juist een kwartscomposiet plint? In het geval van binnen (deur)dorpels, vensterbanken & plinten wordt veelal gekozen voor marmer composiet. Marmer composiet biedt de voordelen van composiet voor een extreem scherpe prijs. Wel is marmercomposiet - in verhouding met kwartscomposiet - minder hard (krasgevoeliger, slijtgevoeliger, vlekgevoeliger en gevoelig voor zuurhoudende materialen). Kiest u voor kwartscomposiet, dan kunt u krasvast, vlekbestendig, slijtvast, vochtbestendig & warmte / hitte bestendig aan het lijstje voordelen toevoegen! Omdat een plint in de meeste gevallen weinig belast wordt, is dit prijs-technisch gezien de meest interessante optie. Gaat uw plint wel (actief) belast worden, of wilt u gewoon het beste van het beste en geen risico's lopen met zuurhoudende schoonmaakmiddelen, krassen & slijtage, dan is een plint van kwartscomposiet zeker het overwegen waard!