Eigen natuursteenzagerij Producten – tot op de mm – op maat Altijd korting bij grotere bestellingen Klanten waarderen ons met een 9/10
  • Lorem ipsum

Belgisch hardsteen deurdorpel - hardstenen buitendorpel / buitendeur dorpel - Arduin waterkering onderdorpel

Een Belgisch hardsteen (arduin) buiten deurdorpel bestelt u - voordelig & eenvoudig online - bij NATUURSTEENvakman.nl, de specialist in natuursteen maatwerk! Bij ons vindt u een ruime collectie hardstenen dorpels voor buiten - zowel vlakke (renovatie) dorpels als schuine deurdorpels met opkant - van het mooie grijsblauwe Belgisch hardsteen (arduin / blauwe steen). U kunt uw onderdorpel (waterslag) van hardsteen zowel geschuurd als (licht / blauw) gezoet afgewerkt laten afwerken. Wat uw keuze ook wordt, een hardsteen buitendorpel wordt in eigen beheer op maat vervaardigd en rechtstreeks uit onze eigen zagerij bij u thuis afgeleverd, wel zo prettig!

Buitendorpel vlak - Belgisch hardsteen - gezoet (mat) - 2 cm
Buitendorpel vlak - Belgisch hardsteen - geschuurd (mat) - 2 cm
Buitendorpel vlak - Belgisch hardsteen - gezoet (mat) - 3 cm
Buitendorpel vlak - Belgisch hardsteen - geschuurd (mat) - 3 cm
Buitendorpel vlak - Belgisch hardsteen - gezoet (mat) - 4 cm
Buitendorpel vlak - Belgisch hardsteen - geschuurd (mat) - 4 cm
Buitendorpel vlak - Belgisch hardsteen - gezoet (mat) - 5 cm
Buitendorpel vlak - Belgisch hardsteen - geschuurd (mat) - 5 cm
Buitendorpel vlak - Belgisch hardsteen - gezoet (mat) - 6 cm
Buitendorpel vlak - Belgisch hardsteen - geschuurd (mat) - 6 cm
Buitendorpel vlak - Belgisch hardsteen - gezoet (mat) - 8 cm
Buitendorpel vlak - Belgisch hardsteen - geschuurd (mat) - 8 cm
Buitendorpel schuin - Belgisch hardsteen - gezoet (mat) - 4 cm
Buitendorpel schuin - Belgisch hardsteen - geschuurd (mat) - 4 cm
Buitendorpel schuin - Belgisch hardsteen - gezoet (mat) - 6 cm
Buitendorpel schuin - Belgisch hardsteen - geschuurd (mat) - 6 cm
Buitendorpel schuin - Belgisch hardsteen - gezoet (mat) - 8 cm
Buitendorpel schuin - Belgisch hardsteen - geschuurd (mat) - 8 cm
Buitendorpel schuin - Belgisch hardsteen - gezoet (mat) - 10 cm
Buitendorpel schuin - Belgisch hardsteen - geschuurd (mat) - 10 cm

Hardstenen buiten(deur)dorpels op maat. 

Uw buitendorpel van natuursteen - en dus ook Belgisch hardsteen - wordt bij ons altijd op maat gemaakt. Zowel onze schuine dorpels als vlakke deurdorpels van het mooie arduin zijn compleet op maat te bestellen (breedte & lengte). Vul de gewenste maatvoering in, selecteer de gewenste afwerking en de exacte prijs van uw hardstenen deurdorpel wordt direct vertoond, wel zo prettig.

LET OP: Bent u op zoek naar specifiek maatwerk dat u niet terug kunt vinden binnen onze online collectie, maak dan gebruik van ons offerte formulier. Vul hier gedetailleerd uw wensen in en wij zorgen ervoor dat u snel een gericht (prijs)voorstel ontvangt! 

Een schuine of een vlakke onderdorpel?

Bij een onderdorpel van hardsteen wordt vaak direct gedacht aan een schuine dorpel met (massieve) opkant. De schuine hardsteen buitendeur dorpel kunt u bij NATUURSTEENvakman.nl eenvoudig online bestellen - in diverse "dikte varianten' - en in een afmeting (breedte / diepte & lengte) naar wens. Deze buitendorpel wordt ook vaak waterslag / waterkering deurdorpel genoemd en kunt u bij ons ook bestelling incl. (maatwerk) neuten. Zeker in het geval van nieuwbouw is deze dorpel nog altijd de meest gebruikte variant. 

Daarnaast vindt u bij NATUURSTEENvakman.nl ook vlakke deurdorpels voor buiten van hardsteen. Zeker bij renovatieprojecten wordt de vlakke dorpel steeds vaker toegepast, zeker in combinatie met nieuwe kozijnen / puien van kunststof en aluminium. In dit geval is een vlakke deurdorpel van het mooie arduin ideaal geschikt, en oogt deze (zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde) mooi & sfeervol.

TIP: Plaatst u bijv. een nieuwe tuindeur op een vlakke deurdorpel van Belgisch hardsteen, kies dan voor de gezoete variant. Deze oogt aan zowel de binnenzijde als de buitenzijde erg mooi, waarbij u de binnenzijde nog kunt behandelen met onze hardsteen olie, om hier de mooie donkergezoete kleurtint te realiseren! 

Een stijlvolle hardstenen (arduin) onderdorpel voor de buitendeur! 

Met een onderdorpel voor de buitendeur van Belgisch hardsteen zorgt u voor een 'stijlvolle touch'. Een prachtige buiten dorpel van Belgisch hardsteen zorgt voor een mooie, natuurlijke & levendige uitstraling, maar ook voor een authentieke en stijlvolle uitstraling. Met die kenmerkende (lichtere) blauwgrijze tint van authentiek hardsteen en mooie accenten en tekeningen (fossielen en witte aderen) echt een meerwaarde voor het gehele pand. Met een buiten(deur)dorpel van Belgisch hardsteen kiest u voor een kwalitatieve & onderhoudsvriendelijke dorpel met een luxe accent. Slijtage is niet snel zichtbaar, evenals vuil, en daarnaast is vochtopname minimaal. Indien u kiest voor een buiten deurdorpel met een gezoete afwerking, wordt uw deurdorpel tevens voorzien van die kenmerkende ‘matte schijn’ van gezoet Belgisch hardsteen. 

LET OP: Het aanbod op het gebied van hardsteen 'soorten' is enorm en vaak is niet precies duidelijk hoe of wat. Bij NATUURSTEENvakman.nl is dit heel duidelijk; Al onze hardstenen buitendeur dorpels / onderdorpels buitendeur zijn gemaakt van topkwaliteit Belgisch Hardsteen, de 'echte' blauwe steen uit Henegouwen. Met haar prachtige structuur en kenmerkende kleurtint is dit simpelweg de mooiste hardsteen soort. 

Een buiten(deur)dorpel van geschuurd of gezoet Belgisch hardsteen?


Belgisch hardsteen geschuurd & gezoet

Sfeerimpressie Belgisch hardsteen gezoet VS geschuurd. 

Gaat u voor een hardstenen buitendorpel met een geschuurde of een gezoete afwerking? Geschuurd hardsteen kunt u zien als de 'basis afwerking' van hardsteen voor 'buiten'. Deze buitendorpels worden met een relatief grove korrel opgeschuurd (K-60), waardoor deze wat ruwer (mede ook door de zichtbare cirkelvormige schuursporen - en lichter van kleur uitvallen t.o.v. gezoet Belgisch hardsteen. Het voordeel van een geschuurd oppervlak is dat slijtage, kleine beschadigingen en vooral ook verwering door weersinvloeden minder opvallen. Onze gezoete buitendorpels worden met een fijnere korrel opgeschuurd, ogen wat donkerder & egaler, zijn wat gladder en hebben ook een lichte matte glans.

In het geval van buitendorpels wordt vaker gekozen voor de gezoete afwerking. Een van de primaire redenen hiervoor is dat de meeste mensen deze afwerking simpelweg mooier vinden en dat buiten(deur)dorpels normaal gesproken beschut geplaatst worden. Dit zorgt ervoor dat de verwering van de gezoete afwerking minder snel inzet. U moet er namelijk wel rekening mee houden dat de gezoete afwerking - door verwering  (weersinvloeden) - in de loop der tijd weer eruit zal gaan zien als geschuurd. De specifieke situatie (lees: de omstandigheden waarin de buitendeur dorpel geplaatst wrodt) bepaald de snelheid hiervan. Uiteraard is het mogelijk om uw buitendorpels - na verloop van tijd - weer de mooie gezoete afwerking te geven met een (her)behandeling. 

Meer informatie over Belgisch hardsteen

België is een grote leverancier van hardsteen dat met name in de Ardennen gewonnen wordt. Belgisch hardsteen is een kalksteen met een blauwgrijze kleur met mooie fossieltekeningen en natuurlijke accenten. De kalkskeletten zorgen voor die mooie blauwe hardsteenlaag, die in sommige gevallen ook witte aders bevat. Dit zorgt voor een natuurlijke en levendige uitstraling. 

Andere producten van NATUURSTEENvakman.nl online verkrijgbaar in topkwaliteit Belgisch hardsteen; hardsteen vensterbank, hardsteen dorpel voor binnen en hardsteen raamdorpel.