Eigen natuursteenzagerij Producten – tot op de mm – op maat Altijd korting bij grotere bestellingen Klanten waarderen ons met een 9/10
  • Lorem ipsum

Schuine raamdorpel op maat - Waterslag / lekdorpel - met massieve opkant - Belgisch hardsteen

Een schuine raamdorpel met opkant - perfect op maat vervaardigd - bij NATUURSTEENvakman.nl! Het is nog altijd de meest populaire natuursteen raamdorpel in het geval van luxe nieuwbouw: de afgeschuinde / aflopende raam dorpel van het mooie & sfeervolle Belgisch hardsteen. Niet alleen enorm praktisch in gebruik, maar ook een verrijking voor uw gevel(aanblik). De schuine vensterbank voor buiten staat garant voor een optimale waterafloop, vandaar dat ook vaak de term schuine waterslag & lekdorpel gebruikt worden. De schuine hardsteen raamdorpel bestelt u bij ons eenvoudig online in een afmeting & afwerking naar wenst, zelfs met gefrijnde randen. Belangrijk om hierbij aan te geven is het feit dat onze schuine raam onderdorpels altijd massief zijn, dus incl. massieve opkant / opstand. 

Raamdorpel schuin - Belgisch hardsteen - gezoet (mat) - 6 cm
Raamdorpel schuin - Belgisch hardsteen - geschuurd (mat) - 6 cm
Raamdorpel schuin - Belgisch hardsteen - gezoet (mat) - 8 cm
Raamdorpel schuin - Belgisch hardsteen - geschuurd (mat) - 8 cm
Raamdorpel schuin - Belgisch hardsteen - gezoet (mat) - 10 cm
Raamdorpel schuin - Belgisch hardsteen - geschuurd (mat) - 10 cm

Een schuine raamdorpel op maat.

Heeft u eenmaal uw oog laten vallen op de sfeervolle & stijlvolle schuine vensterbanken voor buiten van het mooie blauwgrijze arduin, dan kunt u beginnen aan de selectie van de best passende maatwerk raamdorpel. Dit kunt u bij ons eenvoudig online doen, wel zo prettig. Allereerst is de dikte van belang. Onze collectie schuine raamdorpels zijn onderverdeeld per "dikte", zo kunt u kiezen uit de dikte varianten 6, 8 en 10 cm. Vervolgens heeft u de keuze uit gezoet of geschuurd Belgisch hardsteen. Heeft u de keuze gemaakt voor de gewenste dikte & afwerking, dan kunt u doorklikken naar de product detail pagina. 

Uw schuine raamdorpel wordt bij ons altijd op maat vervaardigd. Op de productdetail pagina van iedere raamdorpel kunt u eenvoudig de gewenste breedte (diepte) & lengte invoeren. Om u optimaal van dienst te zijn hebben wij de meestvoorkomende standaard raamdorpel breedtes als ingevoerd. U kunt voor een van deze breedtes (16 en 20 cm) kiezen, of een breedte op maat invoeren, tot op de millimeter nauwkeurig. Daarnaast kunt u ook de gewenste zaagsnede & zijkant afwerking selecteren. U heeft bij onze schuine lekdorpels zelfs de mogelijkheid om te kiezen voor gefrijnde randen, voor een extra luxe accent.

De prijs van uw schuine raamdorpel op maat wordt automatisch berekend en u kunt eenvoudig online uw bestelling afronden. Nadat wij uw bestelling binnenkrijgen gaan onze vakmannen aan de slag. In onze eigen natuursteenzagerij - uitgerust met een modern machinepark voor nauwkeurig zaagwerk - wordt  uw raamdorpel met zorg vervaardigd. Met een eigen voorraad 'ruw hardsteen' kunnen wij uw schuine hardstenen raam dorpel op maat ook nog eens voordelig & snel leveren.

Een schuine lekdorpel / onderdorpel, of toch vlak?

Een voordeel van de schuine raamdorpel is vooral op de optimale afwatering. De opstaande rand (opkant / opstand) zorgt ervoor dat er aan de bovenzijde van de raamdorpel geen water achter de dorpel terecht kan komen. De schuinaflopende vormgeving zorgt ervoor dat het water 'wegvloeit' van het kozijn en het druiphol aan de onderzijde zorg ervoor dat het water aan de onderkant niet naar de gevel terug kan lopen. 

Wanneer we dit vergelijken met de vlakke raamdorpel, is met name de schuinaflopende vormgeving het verschil. Aan de onderzijde bevindt zich ook een waterhol en het is mogelijk om ook een vlakke raamdorpel incl. "losse opkant" te bestellen. Het voordeel van onze vlakke raamdorpels is enerzijds de prijs, maar anderzijds ook de mogelijkheid om te kiezen voor het luxe zwarte nero assoluto graniet. Waar u ook voor kiest, bij NATUURSTEENvakman.nl vindt u altijd een raamdorpel op maat die perfect bij uw wensen past!