Eigen natuursteenzagerij Producten – tot op de mm – op maat Altijd korting bij grotere bestellingen Klanten waarderen ons met een 9/10
  • Lorem ipsum

Hardsteen raamdorpel op maat - Vensterbank buiten - waterslag lekdorpel - Belgische blauwsteen (arduin)

Een hardsteen raamdorpel - perfect op maat gezaagd & voordelig online - bij NATUURSTEENvakman.nl, de specialist in natuursteen raamdorpels! Met een ruime collectie topkwaliteit hardstenen raamdorpels - ook wel waterslag raam ondorpel & vensterbank buiten genoemd - van het prachtige Belgisch hardsteen (de echte arduin uit Henegouwen) kiest u voor kwaliteit & sfeer. Een hardsteen raamdorpel combineert een stijlvol & luxe accent met een natuurlijke uitstraling. Een hardsteen raam dorpel van Belgisch hardsteen wordt in onze eigen natuursteen zagerij vervaardigd. Dit doen onze ervaren vakmmen met de hand, met zorg & liefde voor het vak. Daarnaast bent u bij NATUURSTEENvakman.nl verzekerd van een scherpe prijs & een snelle levering. Altijd een passende raamdorpel van hardsteen bij NATUURSTEENvakman.nl!  

Raamdorpel vlak - Belgisch hardsteen - gezoet (mat) - 2 cm
Raamdorpel vlak - Belgisch hardsteen - geschuurd (mat) - 2 cm
Raamdorpel vlak - Belgisch hardsteen - gezoet (mat) - 3 cm
Raamdorpel vlak - Belgisch hardsteen - geschuurd (mat) - 3 cm
Raamdorpel vlak - Belgisch hardsteen - gezoet (mat) - 4 cm
Raamdorpel vlak - Belgisch hardsteen - geschuurd (mat) - 4 cm
Raamdorpel vlak - Belgisch hardsteen - gezoet (mat) - 5 cm
Raamdorpel vlak - Belgisch hardsteen - geschuurd (mat) - 5 cm
Raamdorpel vlak - Belgisch hardsteen - gezoet (mat) - 6 cm
Raamdorpel vlak - Belgisch hardsteen - geschuurd (mat) - 6 cm
Raamdorpel vlak - Belgisch hardsteen - gezoet (mat) - 8 cm
Raamdorpel vlak - Belgisch hardsteen - geschuurd (mat) - 8 cm
Raamdorpel schuin - Belgisch hardsteen - gezoet (mat) - 6 cm
Raamdorpel schuin - Belgisch hardsteen - geschuurd (mat) - 6 cm
Raamdorpel schuin - Belgisch hardsteen - gezoet (mat) - 8 cm
Raamdorpel schuin - Belgisch hardsteen - geschuurd (mat) - 8 cm
Raamdorpel schuin - Belgisch hardsteen - gezoet (mat) - 10 cm
Raamdorpel schuin - Belgisch hardsteen - geschuurd (mat) - 10 cm

Een schuine of vlakke hardsteen vensterbank voor buiten?

Gaat u voor de mooie uitstraling van een hardsteen raamdorpel, dan heeft u bij ons de keuze uit een schuine- en een vlakke raamdorpel. De meest gebruikte buiten vensterbank van Belgisch hardsteen betreft de schuine raamdorpel. De schuine zijde is speciaal aangebracht voor een optimale afwatering, vandaar dan ook dat deze raamdorpel variant vaak waterslag en lekdorpel genoemd wordt. Onze schuine raamdorpels van hardsteen zijn massief, dus ook de opkant. De massieve opkant zorgt ervoor dat er - ook aan de bovenzijde - geen water / vocht achter de raam dorpel kan komen.

Ook kunt u kiezen voor een vlakke raamdorpel van arduin. T.o.v. de schuine hardstenen onderdorpel heeeft deze dus geen afgeschuinde bovenkant, waardoor het water minder goed afloopt. Ook is er hierbij geen sprake van een massieve opkant. Wel kunt u een vlakke hardsteen raam dorpel optioneel inclusief losse oplijmstrip bestellen, voor extra bescherming tegen water / vocht aan de bovenzijde. De losse oplijmstrip is 2x2 cm dik en deze dient u zelf nog te verlijmen.

Een hardsteen raamdorpel; Sfeer & Stijl!

Wanneer u op zoek bent naar een raamdorpel van hardsteen is de keuze enorm, Belgisch hardsteen, Chinees hardsteen, Vietnamees hardsteen, Iers hardsteen en dan nog eens alle stenen die hier 'op lijken', meestal met namen inclusief de termen blue / blauw en stone / steen. Bij NATUURSTEENvakman.nl is het heel duidelijk: Al onze hardstenen raamdorpels zijn gemaakt van topkwaliteit Belgisch Hardsteen, de 'echte' blauwe steen uit Henegouwen. Met haar prachtige structuur en kenmerkende blauwgrijze "Belgian Blue" kleurtint is dit simpelweg de mooiste hardsteen soort.  

Met een raamdorpel van Belgisch hardsteen zorgt u voor een 'stijlvolle touch'. Een prachtige raamdorpel, van Belgisch hardsteen zorgt voor een mooie, natuurlijke & levendige uitstraling, maar ook voor een authentieke en stijlvolle uitstraling. Onze hardsteen dorpels kunnen geschuurd & (licht / blauw) gezoet worden. Met die kenmerkende (lichtere) blauwgrijze tint van authentiek hardsteen en mooie accenten en tekeningen (fossielen en witte aderen) een meerwaarde voor iedere gevel!

Geschuurde of gezoete hardstenen raam dorpels?

Gaat u voor een hardsteen raamdorpel met een geschuurde of een gezoete afwerking? In het geval van Belgisch hardsteen voor buiten is 'geschuurd hardsteen' de basis afwerking. Dit houdt in dat de hardsteen dorpels met een relatief grove korrel opgeschuurd worden. De specifieke korrel die wij hanteren in het geval van geschuurde hardstenen raamdorpels betreft K 60. Het voordeel van geschuurd hardsteen is het feit dat slijtage, kleine beschadigingen en vooral ook verwerking door weersinvloeden minder opvallen bij een geschuurd oppervlakte. In vergelijking met gezoet hardsteen is het uiterlijk wat grover, waarbij ook de cirkelvormige schuursporen duidelijk(er) zichtbaar zijn. 

Onze gezoete hardsteen raamdorpels zijn - t.ov. de geschuurde varianten - opgeschuurd met een lichtere korrel. Deze fijnere korrel zorgt ervoor dat het oppervlak wat donkerder en 'relatief egaler' oogt, wat gladder is en ook heeft (licht / blauw) gezoet Belgisch hardsteen een lichte matte glans.

Kiest u voor gezoete hardsteen raamdorpels, houdt er dan rekening mee dat deze - door verwering  (weersinvloeden) - in de loop der tijd eruit zullen gaan zien als geschuurde hardsteen raamdorpels. De specifieke situatie bepaald of dit gebeurd en de snelheid hiervan. In het geval van raamdorpels die op een beschutte positie geplaatst worden, zoals bijvoorbeeld onder een uitstekende dakrand, zal het gezoete effect veel langer zichtbaar zijn. Uiteraard is het mogelijk om uw raamdorpels - na verloop van tijd - weer de mooie gezoete afwerking te geven met een (her)behandeling. Onderstaand een duidelijke impressie van deze twee hardsteen oppervlakte bewerkingen: 

Belgisch hardsteen geschuurd & gezoet

Sfeerimpressie Belgisch hardsteen gezoet VS geschuurd. 

Net die extra 'wow factor' met een gefrijnde hardsteen lekdorpel.  

En gaat u voor een raamdorpel met die extra 'wow factor', dan is een gefrijnde raamdorpel van Belgisch hardsteen zeker het overwegen waard. Hierbij wordt uw hardstenen onderdorpel voorzien van een gefrijnde voorzijde en gefrijnde koppen (kopse kanten / zijkanten). Dit realiseert net dat extra accent voor een stijlvolle uitstraling.

Frijnen, zoals dit bij NATUURSTEENvakman.nl wordt toegepast bij onze Belgisch hardsteen raamdorpels, is het aanbrengen van ondiepe zaagsneden in de voorzijde en de koppen (kopse kanten / zijkanten) van uw raamdorpel. Deze zaagsneden lopen parallel aan elkaar en zorgen voor een bijzonder contrast: De natuurlijke kleurtinten en structuur van het Belgisch hardsteen gecombineerd met het strakke en modern ogende lijnenspel, dat tevens een authentieke en historische uitstraling heeft; Een unieke combinatie voor een bijzonder stijlvolle raamdorpel! 

Het frijnen van uw hardstenen raamdorpel wordt in eigen beheer door onze vakmannen gedaan in onze natuursteen zagerij. Wij staan dan ook garant voor een prachtige gefrijnde raamdorpel als eindresultaat. Ook een hardsteen muurafdekker en hardsteen paalmuts kunt u met gefrijnde randen bestellen. 

Meer informatie over Belgisch hardsteen (arduin). 

Hardsteen is de algemene noemer voor een kalksteen met een blauwgrijze kleur. Deze natuursteen soort betreft een afzettingsgesteente en wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van fossiele insluitingen, oftewel diertjes met een kalkskelet. Deze zijn soms zichtbaar aan het oppervlakte, wat zorgt voor een bijzondere en natuurlijke uitstraling. Bij NATUURSTEENvakman zijn alle hardsteen raamdorpels vervaardigd uit topkwaliteit Belgisch hardsteen.

België is een grote leverancier van hardsteen dat met name in de Ardennen gewonnen wordt. Andere noemers van Hardsteen; blauwe hardsteen, arduin, blauwe arduin, kolenkalk, kolenkalksteen, Belgisch blauwe hardsteen, blauwe steen, blauwsteen, Naamse hardsteen, Escosijnse steen, Crinoïdekalksteen en Petit Granit. Binnen onze collectie raamdorpels vindt u geschuurd en (licht / blauw) gezoet Belgisch hardsteen. Voor welke afwerking u ook kiest, u bent verzekerd van die kenmerkende blauwgrijze tint van authentiek hardsteen. Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor een hardsteen vensterbank voor binnen, hardsteen dorpels, hardsteen deurdorpels (buiten), hardsteen gevelplinten & hardsteen bladen