Eigen natuursteenzagerij Producten – tot op de mm – op maat Altijd korting bij grotere bestellingen Klanten waarderen ons met een 9/10
  • Lorem ipsum

Belgisch hardsteen gevelplint op maat - Hardstenen (arduin) gevelbekleding platen / plinten

Hardsteen gevelplinten - van topkwaliteit Belgisch hardsteen (arduin) - bestelt u eenvoudig & voordelig online bij NATUURSTEENvakman.nl, perfect op maat vervaardigd uiteraard! Wanneer u op zoek bent een stijlvolle natuursteen gevelbekleding is het mooie Belgisch hardsteen een prachtige optie. Een hardsteen gevel combineert sfeervol met stijlvol & voorziet uw gevel van een bijzonder accent. Gaat u voor de stabiliteit van geschuurd hardsteen, de klassieke look van (licht / blauw) gezoet hardsteen, of voor stijlvol donker gezoet hardsteen? Wat uw keuze ook wordt, bij NATUURSTEENvakman.nl bestelt u topkwaliteit hardsteen gevelplinten - in de door u gewenste afmetingen - eenvoudig online & altijd voor de beste prijs. U kunt de gevelplinten zelfs met afgewerkte zijkant(en) bestellen, of gaat u voor de prachtige massieve gevelplint hoeken? Houd - in het geval van de gezoete gevelplinten van Belgisch hardsteen - wel rekening met weersinvloeden. Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact met ons op, onze ervaren medewerkers helpen u graag met een gericht advies. 

Gevelplint - Belgisch hardsteen - gezoet (mat) - 2 cm
Gevelplint - Belgisch hardsteen - geschuurd (mat) - 2 cm
Gevelplint - Belgisch hardsteen - donkergezoet (mat) - 2 cm
Gevelplint hoek - Belgisch hardsteen - gezoet (mat) - 10/10x2 cm
Gevelplint hoek - Belgisch hardsteen - geschuurd (mat) - 10/10x2 cm
Gevelplint hoek - Belgisch hardsteen - donkergezoet (mat) - 10/10x2 cm

Gevelplinten van Belgisch hardsteen, geschuurd, gezoet, of donker gezoet? 

Bij NATUURSTEENvakman.nl heeft u de keuze uit drie soorten 'afwerkingen' van uw hardsteen gevelplint: Geschuurd, gezoet (licht / blauw), of donker gezoet. Voor buitengebruik - en dus ook voor gevelplinten van Belgisch hardsteen - wordt veelal gekozen voor geschuurd Belgisch hardsteen. Geschuurd hardsteen wordt met een relatief 'grove korrel (K 60)' opgeschuurd. Dit resulteert in een relatief lichte kleur met de duidelijke(re) aanwezigheid van de cirkelvormige schuursporen en overall een een wat 'grovere uitstraling' t.o.v. gezoet & donker gezoet Belgisch hardsteen. Het voordeel van deze behandeling is dat slijtage en weersinvloeden nauwelijks invloed hebben op het uiterlijk. In het geval van (licht / blauw) gezoet wordt er met een fijnere korrel geschuurd & bij donker gezoet is dit nog een fijnere korrel. Kiest u voor gezoet - zeker in het geval van donker gezoet - dan zullen de weersinvloeden ervoor zorgen dat uw gevelplint uiteindelijk weer de 'geschuurde' look krijgt. Onderstaand vindt u een 'sfeerimpressie' van deze drie hardsteen afwerkingen, zie onderstaande afbeelding:


Sfeerimpressie: Belgisch hardsteen geschuurd, gezoet & donker gezoet.

Zijn donker gezoete hardstenen gevelplinten dan wel verstandig?

De weersinvloeden zorgen er uiteindelijk dus voor dat gezoet Belgisch hardsteen - in de buitenlucht - weer terugkeert naar een 'geschuurde afwerking'. Of dit gebeurd en de snelheid hiervan is afhankelijk van uw specifieke (gevel)situatie. Een korte toelichting: Bij de meeste hardstenen producten voor buiten, zoals onze hardsteen deurdorpels, hardsteen paalmutsen, hardstenen muurafdekkers & hardstenen raamdorpels, bieden wij de optie 'donker gezoet' bewust NIET aan. 

Bij hardstenen gevelbekleding ligt dit iets anders (genuanceerder). Allereerst is een gevelplint een product dat normaal gesproken een stuk minder belast wordt in vergelijking met bijv. een raamdorpel, paalmuts & muurafdekker. Ten eerste worden gevelplinten staand geplaatst, waardoor de invloeden van buitenaf een stuk minder intens zijn t.o.v. de eerder genoemde producten, die plat geplaatst worden. Daarnaast worden gevelplinten ook vaak geplaatst op een beschutte positie, zoals bijvoorbeeld onder een uitstekende dakrand. Vandaar dat wij wel donker gezoete gevelplinten van Belgisch hardsteen aanbieden, echter of u lang van de prachtige donkergezoete gevelplinten kunt genieten is echt afhankelijk van uw specifieke (gevel)situatie. Hierbij willen wij dan ook duidelijk vermelden dat u rekening moet houden met verkleuring, waarbij  periodieke herbehandeling plaatst dient te vinden om de mooie antraciete kleurtint van donker gezoet hardsteen te behouden. Ook de frequentie van de herbehandeling is weer volledig afhankelijk van uw specifieke situatie uiteraard.