Eigen natuursteenzagerij Producten – tot op de mm – op maat Altijd korting bij grotere bestellingen Klanten waarderen ons met een 9/10
  • Lorem ipsum

Raamdorpels op maat - Een vensterbank buiten - onderdorpel / lekdorpel / waterslag raam - van natuursteen

Een raamdorpel op maat - ook wel raam lekdorpel, onderdorpel & waterslag genoemd - bestelt u online voordelig & eenvoudig bij NATUURSTEENvakman.nl! Met een prachtig assortiment natuursteen raamdorpels - van sfeervol Belgisch hardsteen en stijlvol nero assoluto graniet - kiest u voor functioneel, duurzaam, maar vooral ook voor sfeer en stijl. Gaat u voor onze vlakke raamdorpels, of voor de traditionele schuine raamdorpels? Voor welke natuursteen soort & type raamdorpel u uiteindelijk ook besluit te kiezen, uw vensterbank voor buiten wordt - in eigen natuursteen zagerij - perfect op maat gezaagd. Naast een maatwerk afmeting zorgen wij voor secure afwerking & uitgebreide controle. Altijd een passende raamdorpel bij NATUURSTEENvakman.nl! 

Altijd een buiten vensterbank op maat!

Laten we beginnen met een belangrijk feit: Uw raamdorpel wordt bij ons altijd op maat vervaardigd. Een vensterbank voor buiten wordt bij NATUURSTEENvakman.nl altijd op bestelling vervaardigd. U kunt op de productdetail pagina van iedere raamdorpel de gewenste breedte (diepte) & lengte invoeren, evenals extra wensen op het gebied van zaagsnede & zijkant afwerking. Nadat wij uw bestelling binnenkrijgen gaan onze vakmannen aan de slag.

In onze eigen natuursteenzagerij - uitgerust met een modern machinepark voor nauwkeurig zaagwerk - wordt uw uw raamdorpel met zorg & liefde voor het vak op maat gezaagd. Standaard wordt uw raam lekdorpel recht gezaagd en worden de bovenzijde, de lange voorzijde en de helft van beide zijkanten (koppen / kopse kanten) mooi afgewerkt. Heeft u afwijkende wensen op het gebied van zaagsnede & zijkant afwerking, dan kunt u de meest voorkomende wensen eenvoudig online selecteren en (mee)bestellen, wel zo handig. Met een eigen voorraad 'ruw natuursteen', eigen natuursteen zagerij & vast team bestaande uit ervaren vakmannen kunnen wij een mooie selectie natuursteen raamdorpels - perfect op maat - zowel voordelig als snel leveren, wel zo prettig! 

Een gerichte selectie raamdorpels. 

Onze online collectie raamdorpels is met zorg samengesteld. Wij hebben geprobeerd om voor zoveel mogelijk mensen een passende natuursteen raamdorpel aan te kunnen bieden, maar wel een gerichte collectie te kunnen behouden met het oog op prijs/kwaliteit verhouding & een snelle levering uit eigen voorraad. Dit heeft geleidt tot een twee typen raamdorpels - vlak & schuin -, raamdorpels van twee soorten natuursteen - Belgisch hardsteen & graniet -  en diverse raamdorpel afwerkingen, namelijk gezoet, geschuurd & gebrand. Bent u gericht op zoek naar een specifiek raamdorpel type, soort natuursteen, of met specifieke afwerking, dan kunt u voor al deze eigenschappen bij ons een gerichte raamdorpel collectie bekijken, wel zo handig! Voor welke variant u uiteindelijk ook kiest, alle raamdorpels worden in een afmeting & afwerking naar wens op maat vervaardigd!
 

Een schuine raamdorpel, oftewel lekdorpel / waterslag.

De meest gebruikte buiten vensterbank betreft de 'schuin-aflopende' variant. Met een schuine raamdorpel zorgt u, naast een mooie afwerking van uw gevel, voor een optimale afwatering. Vaak wordt een schuine raamdorpel dan ook lekdorpel, waterkering & waterslag dorpel genoemd. Onze schuine raamdorpels zijn volledig massief, oftewel voorzien van een massieve opkant (dus niet verlijmd!). Deze zijn - naast mooi - uiterst functioneel en zorgen ervoor dat ook aan de bovenzijde geen water achter de raamdorpel (in de gevel) terecht kan komen. Aan de onderkant is hierbij altijd een waterhol aangebracht, zodat het water aan de onderzijde niet naar de gevel terugloopt. Bekijk hier al onze schuine raamdorpels >>

Een vlakke raamdorpel, optioneel met "losse opkant". 

Naast de schuine raamdorpel kunt u bij ons ook vlakke raamdorpels op maat bestellen. T.o.v. de schuine variant hebben deze dus geen schuin oppervlak aan de bovenkant, waardoor het water minder goed afloopt. Ook is er hierbij geen sprake van een massieve opkant. Wel is het mogelijk om een vlakke raamdorpel bij ons incl. "losse opkant" te bestellen, oftewel incl. oplijmstrip. 

Met deze oplijmstrip - t.b.v. de achterzijde van de vlakke raamdorpel - kunt u een situatie realiseren die vergelijkbaar is met de massieve opkant van onze schuine raamdorpels. Deze oplijmstrip wordt ook aan de achterzijde geplaatst, zodat er aan de bovenzijde geen water achter de dorpel in de gevel terecht kan komen. De losse opkant is 2x2 cm dik en wordt altijd los geleverd, u dient deze zelf nog te verlijmen. Ook de vlakke raamdorpels zijn aan de lange voorzijde voorzien van een waterhol. Bekijk hier al onze vlakke raamdorpels >>

Het waterhol is - zowel bij onze vlakke & schuine buitenvensterbank - circa 5 mm breed en wordt 1 cm 'uit de kant' (vanaf de zijkant) aangebracht. Voor een optimale afwatering adviseren wij een 'overlap / uitsteek' van de raamdorpel (t.o.v. van de muur / het object waar deze op aangebracht wordt) van minimaal 2,5 cm.

Lekdorpels van hardsteen & graniet. 

In uw zoektocht naar een passende lekdorpel komen er diverse keuze mogelijkheden voorbij op het gebied van materiaalsoorten. Naast natuursteen raam dorpels zijn er ook kunststof, metalen en betonnen raamdorpels te koop. Wij geven uiteraard de voorkeur aan de sfeervolle & stijlvolle lekdorpels van natuursteen, deze zijn niet alleen praktisch, maar ook degelijk, duurzaam en daarnaast (vooral ook) een stijlvol accent binnen uw gevelaanblik: 2 vliegen in 1 klap! Op het gebied van natuursteen soorten kunt u bij ons kiezen uit Belgisch hardsteen en Nero Assoluto (zwart) graniet.

Raamdorpels van Belgisch hardsteen. 

Met een raamdorpel van Belgisch hardsteen kiest u voor een levendige en sfeervolle uitstraling. De unieke kleurtint van "Belgian Blue" blijft enorm populair voor buiten, niet alleen voor raamdorpels, maar ook voor deurdorpels, paalmutsen, muurafdekkers & gevelplinten. Onze hardsteen raam dorpels kunt u geschuurd of gezoet afgewerkt bestellen. Daarnaast heeft u ook de keuze uit schuine & vlakke raamdorpels. Voor welke afwerking & type raamdorpel u uiteindelijk ook kiest, met het echte arduin uit Henegouwen bent u verzekerd van een prachtige aanblik. Bekijk hier al onze hardsteen raamdorpels >>

Raamdorpels van nero assoluto graniet. 

Met een raamdorpel van nero assoluto graniet - ook wel absolute black & zwart graniet genoemd - kiest u voor een bijzonder stijlvolle optie met een luxe accent. Graniet raamdorpels met die mooie homogene donkere zwarttint zorgen voor een prachtige gevelaanblik, waarmee u echt een statement maakt. Bent u op zoek naar een mooie zwarte raamdorpel, dan is nero assoluto graniet zeker het overwegen waard. Onze granieten raam dorpels zijn alleen als vlakke raamdorpel online verkrijgbaar, waarbij u kunt kiezen uit gezoete (glad & mat) en gebrande (anticato / ruw mat) afwerking. Bekijk hier al onze graniet raamdorpels >>

Wat is een raamdorpel precies?

Een raamdorpel is een belangrijk onderdeel van een mooie en vooral ook functionele gevel. Met een raamdorpel zorgt u, naast een mooie afwerking van uw gevel, voor een goede afwatering. Met een raamdorpel voorkomt u dat (regen)water en vocht in de onderliggende gevel terecht komt. Ook zorgt het voor een schone gevel, aangezien de raam onderdorpel voorkomt dat er water langs de gevel loopt.

Onze raamdorpels (buiten vensterbanken) zijn dan ook altijd voorzien van een waterhol aan de onderzijde, voor een goede afwatering. Om ook aan de bovenzijde van de raamdorpel uit te sluiten dat er water in de gevel terechtkomt, zijn onze schuine vensterbanken voor buiten voorzien van een opkant (massief). Onze vlakke raamdorpels zijn optioneel met een losse opkant (oplijmstrip) te bestellen. Op deze wijze beschermt de raamdorpel zowel aan de onderzijde als bovenzijde tegen water & vocht, vandaar dat ook de term lekdorpel, raam waterslag en raam waterkering vaak gebruikt worden.