NATUURSTEENvakman

Filters
 • Materiaal
 • Kleur
 • Breedte (cm)
 • Dikte (cm)
 • Afwerking oppervlakte

Een raamdorpel op maat bestelt u online voordelig & eenvoudig bij NATUURSTEENvakman.nl! Met een prachtig assortiment hardstenen raamdorpels van topkwaliteit Belgisch hardsteen kiest u voor functioneel, duurzaam, maar vooral ook voor sfeer en stijl. Schuinaflopende onderdorpels, ook wel 'buiten vensterbank' genoemd, zagen wij in eigen natuursteen zagerij perfect op maat en leveren wij voor de beste prijs snel bij u thuis.

  • Raamdorpel Belgisch hardsteen gezoet 16x6 cm

   Raamdorpel Belgisch hardsteen gezoet 16x6 cm. Waterslag, oftewel vensterbank buiten, met waterhol. Direct online, Op maat, Beste Prijs, Snel in huis!

   Vanaf: €73,50
   Lengte op maat: 10–240 cm
  • Raamdorpel Belgisch hardsteen gezoet 16x6 cm - GEFRIJND

   Raamdorpel Belgisch hardsteen gezoet 16x6 cm GEFRIJND. Inclusief gefrijnde voorzijde & koppen (zijkanten). Direct online, Op maat, Beste Prijs & Snel geleverd!

   Vanaf: €130,00
   Lengte op maat: 10–240 cm
  • Raamdorpel Belgisch hardsteen gezoet 16x8 cm

   Raamdorpel Belgisch hardsteen gezoet 16x8 cm. Waterslag, oftewel vensterbank buiten, met waterhol. Direct online, Op maat, Beste Prijs, Snel in huis!

   Vanaf: €83,50
   Lengte op maat: 10–240 cm
  • Raamdorpel Belgisch hardsteen gezoet 16x8 cm - GEFRIJND

   Raamdorpel Belgisch hardsteen gezoet 16x8 cm GEFRIJND. Inclusief gefrijnde voorzijde & koppen (zijkanten). Direct online, Op maat, Beste Prijs & Snel geleverd!

   Vanaf: €144,00
   Lengte op maat: 10–240 cm
  • Raamdorpel Belgisch hardsteen gezoet 16x10 cm

   Raamdorpel Belgisch hardsteen gezoet 16x10 cm. Waterslag, oftewel vensterbank buiten, met waterhol. Direct online, Op maat, Beste Prijs, Snel in huis!

   Vanaf: €94,00
   Lengte op maat: 10–240 cm
  • Raamdorpel Belgisch hardsteen gezoet 16x10 cm - GEFRIJND

   Raamdorpel Belgisch hardsteen gezoet 16x10 cm GEFRIJND. Inclusief gefrijnde voorzijde & koppen (zijkanten). Direct online, Op maat, Beste Prijs & Snel geleverd!

   Vanaf: €154,00
   Lengte op maat: 10–240 cm
  • Raamdorpel Belgisch hardsteen gezoet 20x6 cm

   Raamdorpel Belgisch hardsteen gezoet 20x6 cm. Waterslag, oftewel vensterbank buiten, met waterhol. Direct online, Op maat, Beste Prijs, Snel in huis!

   Vanaf: €79,50
   Lengte op maat: 10–240 cm
  • Raamdorpel Belgisch hardsteen gezoet 20x6 cm - GEFRIJND

   Raamdorpel Belgisch hardsteen gezoet 20x6 cm GEFRIJND. Inclusief gefrijnde voorzijde & koppen (zijkanten). Direct online, Op maat, Beste Prijs & Snel geleverd!

   Vanaf: €136,00
   Lengte op maat: 10–240 cm
  • Raamdorpel Belgisch hardsteen gezoet 20x8 cm

   Raamdorpel Belgisch hardsteen gezoet 20x8 cm. Waterslag, oftewel vensterbank buiten, met waterhol. Direct online, Op maat, Beste Prijs, Snel in huis!

   Vanaf: €90,00
   Lengte op maat: 10–240 cm
  • Raamdorpel Belgisch hardsteen gezoet 20x8 cm - GEFRIJND

   Raamdorpel Belgisch hardsteen gezoet 20x8 cm GEFRIJND. Inclusief gefrijnde voorzijde & koppen (zijkanten). Direct online, Op maat, Beste Prijs & Snel geleverd!

   Vanaf: €150,00
   Lengte op maat: 10–240 cm
  • Raamdorpel Belgisch hardsteen gezoet 20x10 cm

   Raamdorpel Belgisch hardsteen gezoet 20x10 cm. Waterslag, oftewel vensterbank buiten, met waterhol. Direct online, Op maat, Beste Prijs, Snel in huis!

   Vanaf: €100,50
   Lengte op maat: 10–240 cm
  • Raamdorpel Belgisch hardsteen gezoet 20x10 cm - GEFRIJND

   Raamdorpel Belgisch hardsteen gezoet 20x10 cm GEFRIJND. Inclusief gefrijnde voorzijde & koppen (zijkanten). Direct online, Op maat, Beste Prijs & Snel geleverd!

   Vanaf: €160,50
   Lengte op maat: 10–240 cm
  

Een hardstenen raamdorpel; Sfeer & Stijl!

Wanneer u op zoek bent naar een raamdorpel van hardsteen is de keuze enorm, Belgisch hardsteen, Chinees hardsteen, Vietnamees hardsteen, Iers hardsteen en dan nog eens alle stenen die hier 'op lijken', meestal met namen inclusief de termen blue / blauw en stone / steen. Bij NATUURSTEENvakman.nl is het heel duidelijk: Al onze hardstenen raamdorpels zijn gemaakt van topkwaliteit Belgisch Hardsteen, de 'echte' blauwe steen uit Henegouwen. Met haar prachtige structuur en kenmerkende kleurtint is dit simpelweg de mooiste hardsteen soort.  

Met een raamdorpel van Belgisch hardsteen zorgt u voor een 'stijlvolle touch'. Een prachtige raamdorpel, ook wel buiten vensterbank en raam onderdorpel genoemd, van Belgisch hardsteen zorgt voor een mooie, natuurlijke & levendige uitstraling, maar ook voor een authentieke en stijlvolle uitstraling. Onze hardsteen dorpels betreffen (licht / blauw) gezoet Belgisch hardsteen. Met die kenmerkende (lichtere) blauwgrijze tint van authentiek hardsteen en mooie accenten en tekeningen (fossielen en witte aderen) een meerwaarde voor iedere gevel! De gezoete afwerking is de traditionele bewerking van Belgisch hardsteen die zorgt voor optimale situatie op het gebied van onderhoud. Slijtage is niet snel zichtbaar, evenals vuil, en vochtopname is minimaal. Daarnaast zorgt deze bewerking voor die kenmerkende ‘matte schijn’ van Belgisch hardsteen. 

Net die extra 'wow factor' met een gefrijnde hardsteen dorpel.  

En gaat u voor een raamdorpel met die extra 'wow factor', dan is een gefrijnde raamdorpel van Belgisch hardsteen zeker het overwegen waard. Hierbij wordt uw hardstenen onderdorpel voorzien van een gefrijnde voorzijde en gefrijnde koppen (kopse kanten / zijkanten). Dit realiseert net dat extra accent voor een stijlvolle uitstraling.

Frijnen, zoals dit bij NATUURSTEENvakman.nl wordt toegepast bij onze Belgisch hardsteen raamdorpels, is het aanbrengen van ondiepe zaagsneden in de voorzijde en de koppen (kopse kanten / zijkanten) van uw raamdorpel. Deze zaagsneden lopen parallel aan elkaar en zorgen voor een bijzonder contrast: De natuurlijke kleurtinten en structuur van het Belgisch hardsteen gecombineerd met het strakke en modern ogende lijnenspel, dat tevens een authentieke en historische uitstraling heeft; Een unieke combinatie voor een bijzonder stijlvolle raamdorpel! 

Het frijnen van uw hardstenen raamdorpel wordt in eigen beheer door onze vakmannen gedaan in onze natuursteen zagerij. Wij staan dan ook garant voor een prachtige gefrijnde raamdorpel als eindresultaat. Wij krijgen ook vaker verzoeken voor frijnwerk op binnentoepassingen, zoals bijvoorbeeld voor een robuuste binnen vensterbank, een stoere haardombouw of een rustieke binnendorpel. U kunt hier bij NATUURSTEENvakman.nl altijd een offerte voor aanvragen, wij zijn u graag van dienst met een passende reactie + gericht prijsvoorstel. 

Een buiten vensterbank (raam onderdorpel) op maat!

Uw raamdorpel, oftewel buiten vensterbank / raam onderdorpel, wordt bij ons altijd op maat vervaardigd. U kunt op de productdetail pagina van een raamdorpel de gewenste lengte invoeren en na uw bestelling wordt uw raamdorpel in eigen natuursteen zagerij met zorg op maat gezaagd. Zowel de bovenzijde, de lange voorzijde als de beide zijkanten (koppen / kopse kanten) worden mooi afgewerkt door onze ervaren vakmannen. Met een eigen voorraad 'ruw materiaal', eigen zagerij & team vakmannen leveren wij hardstenen raamdorpel op maat snel & voordelig!

Wat is een raamdorpel precies?

Een raamdorpel is een belangrijk onderdeel van een mooie en vooral ook functionele gevel. Met een raamdorpel zorgt u, naast een mooie afwerking van uw gevel, voor een goede afwatering. Met een raamdorpel voorkomt u dat (regen)water en vocht in de onderliggende gevel terecht komt. Ook zorgt het voor een schone gevel, aangezien de raam onderdorpel voorkomt dat er water langs de gevel loopt. Onze raamdorpels (buiten vensterbanken) zijn dan ook altijd voorzien van een waterhol, voor een goede afwatering, vandaar ook de term 'waterslag'. 

De meest gebruikte buiten vensterbank betreft de 'schuinaflopende' variant. Vandaar dan ook dat u bij NATUURSTEENvakman.nl deze variant direct online kunt bestellen, in een lengte naar wens tot maximaal 230 cm. Aan de onderkant zijn onze hardstenen raamdorpels voorzien van een waterhol (druiphol), zodat het water niet aan de onderkant terugloopt naar de gevel.

Er zijn diverse keuzes op het gebied van materiaal voor raamdorpels, naast natuursteen dorpels zijn er ook kunststof, metalen en betonnen raamdorpels te koop. Bij NATUURSTEENvakman.nl vindt u een gerichte selectie raamdorpels van Belgisch hardsteen, naast degelijk en duurzaam geeft deze dorpel echt een extra accent aan een gevel, voor een authentieke, levendige en stijlvolle uitstraling!

Een gerichte selectie dorpels bij NATUURSTEENvakman.nl.

NATUURSTEENvakman.nl is gespecialiseerd in vensterbanken en dorpels. Naast de mooie raamdorpels van Belgisch hardsteen bieden wij ook een selectie composiet dorpels en hardstenen dorpels voor binnen, vindt u bij ons ook buitendeur dorpels van Belgisch hardsteen, evenals de bijhorende 'neuten', oftewel eindstukken. Altijd een passende dorpel op maat bij NATUURSTEENvakman.nl! 

Meer informatie over Belgisch hardsteen (arduin). 

Hardsteen is de algemene noemer voor een kalksteen met een blauwgrijze kleur. Deze natuursteen soort betreft een afzettingsgesteente en wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van fossiele insluitingen, oftewel diertjes met een kalkskelet. Deze zijn soms zichtbaar aan het oppervlakte, wat zorgt voor een bijzondere en natuurlijke uitstraling. Bij NATUURSTEENvakman zijn alle hardsteen raamdorpels vervaardigd uit topkwaliteit Belgisch hardsteen. België is een grote leverancier van hardsteen dat met name in de Ardennen gewonnen wordt. Andere noemers van Hardsteen; blauwe hardsteen, arduin, blauwe arduin, kolenkalk, kolenkalksteen, Belgisch blauwe hardsteen, blauwe steen, blauwsteen, Naamse hardsteen, Escosijnse steen, Crinoïdekalksteen en Petit Granit.

De raamdorpels van NATUURSTEENvakman.nl betrefften 'gezoet Belgisch hardsteen' . Zoeten zorgt voor een glad oppervlak en een matte glans, maar vooral ook een optimale situatie op het gebied van onderhoud. Slijtage is niet snel zichtbaar, evenals vuil, en vochtopname is minimaal. Daarnaast is deze raamdorpel ‘(licht / blauw) gezoet’. Deze afwerking zorgt voor die kenmerkende blauwgrijze tint van authentiek hardsteen. Dit wordt extra benadrukt omdat Belgisch hardsteen ook 'donker gezoet' afgewerkt kan worden, hierbij is de kleur meer antraciet - zwart.

© Copyright 2020 NATUURSTEENvakman - onderdeel van Roca Online B.V.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »