Eigen natuursteenzagerij Producten – tot op de mm – op maat Altijd korting bij grotere bestellingen Klanten waarderen ons met een 9/10
  • Lorem ipsum

Belgisch hardsteen plinten op maat- hardstenen (blauwplint / arduin) plint

Een hardsteen (arduin) plint bij NATUURSTEENvakman.nl; Topkwaliteit Belgisch hardsteen (gezoet & donkergezoet), een ruime keuze op het gebied van afmetingen (hoogte & lengte op maat) en voordelig & eenvoudig direct online te bestellen! Wat uw wensen ook zijn, bij NATUURSTEENvakman vindt u altijd een passende hardsteen plint, eenvoudig & voordelig online & snel thuis bezorgd! Uw natuursteen plint wordt altijd in eigen natuursteen zagerij op maat vervaardigd, zorgvuldig afgewerkt & secuur gecontroleerd, wel zo prettig! 

Plint - Belgisch hardsteen - gezoet (mat) - 2 cm
Plint - Belgisch hardsteen - donkergezoet (mat) - 2 cm

Een gerichte collectie Belgisch hardsteen plinten.

Bij NATUURSTEENvakman vindt u een gerichte collectie plinten van Belgisch hardsteen, ook wel arduin genoemd. U heeft de keuze uit de mooie grijsblauwe kleurtint (Belgian Blue) van gezoet Belgisch hardsteen, ook wel lichtgezoet genoemd, of plinten in de mooie donkere antraciet tint van donkergezoet hardsteen. 

Ook op het gebied van afmetingen is er volop keuze. Alle onze hardstenen plinten kunt u - eenvoudig online - in een afmeting op maat bestellen. Uiteraard staan de meest populaire plint hoogtes als "standaard hoogte" duidelijk weergegeven en kunt u deze ook eenvoudig met 1 muisklik selecteren. Maar ook plint hoogte op maat is geen enkel probleem. De lengte kunnen wij voor u op maat realiseren van 10 cm tot maximaal 120 cm. En wilt u gaan voor een super strakke afwerking, dan kunnen wij uw plinten hardsteen zelfs in verstek gezaagd aanleveren. Ook het in verstek zagen van uw plinten bestelt u eenvoudig online, voor een scherpe vaste prijs. 

Een hardsteen plint als alternatief voor tegelplinten.

Bij NATUURSTEENvakman.nl vindt een gerichte collectie natuursteen plinten van Belgisch hardsteen, zowel gezoet (licht) als donkergezoet. Hardstenen plinten zijn steeds vaker een goed alternatief voor 'tegelplinten'. Naast de mooie sfeervolle uitstraling van Belgisch hardsteen is deze natuursteen soort ook kwalitatief, duurzaam & prijstechnisch erg voordelig. Maar de twee grootste nadelen van plinten die uit tegels gezaagd worden, namelijk het ontbreken van een afgewerkte bovenzijde en de beperkte lengte (afhankelijk van de grootte van de tegel), zijn er bij onze hardstenen plinten niet / minder. Onze hardsteen plinten hebben standaard een bewerkte voorzijde en bovenzijde. Daarnaast is de lengte van onze plinten maximaal 120 cm, maar kunnen wij deze specifiek voor uw situatie op maat gezaagd aanleveren. Dit realiseert vaak minder 'plintdelen', voor een mooi & strak eindresultaat. Maar ook specifieke lengtes, met het oog op doorlopende voegen bijvoorbeeld, is dus geen enkel probleem!

Plinten van Belgisch hardsteen op maat, ook in verstek!

Wij staan garant voor topkwaliteit (lees: echt) Belgisch hardsteen dat wij in eigen beheer, in onze eigen natuursteenzagerij door onze eigen team vakmannen, perfect voor u op maat zagen. Dit geldt natuurlijk ook voor onze hardsteen vensterbanken, hardsteen dorpels, hardsteen buitendorpels en hardsteen raamdorpels. De hoogte & de lengte van uw hardstenen plinten bepaalt u zelf en ook kunt u direct online een plint in verstek bestellen, voor een super strakke afwerking van uw vloer!

Wenst u een langere plint? Neem dan contact met ons op. Maak hiervoor gebruik van ons offerte aanvraag formulier. U ontvangt op korte termijn een gericht (prijs)voorstel. 

Licht gezoet of donker gezoet voor binnen?

Belgisch hardsteen is een relatief gevoelige natuursteen. Met name een licht / blauw gezoete plint van Belgisch hardsteen is krasgevoelig & vlekgevoelig. In het geval van "hardsteen voor binnen" adviseren wij in principe altijd donkergezoet hardsteen. hierbij kunt u in het geval van kleine krasjes, vlekjes & oneffenheden altijd nog gebruik maken van hardsteen olie.

LET OP: Bent u op zoek naar stenen plinten van hoogwaardige kwaliteit, bekijk dan zeker even onze kwartscomposiet plinten, deze bieden wij ook aan in een mooie donkergezoete hardsteen look! 

Belgisch hardsteen - de echte blauwsteen uit Henegouwen. 

Hardsteen is een algemene noemer voor een kalksteen met een blauwgrijze kleur. Deze natuursteen soort betreft een afzettingsgesteente en wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van fossiele insluitingen, oftewel diertjes met een kalkskelet. Deze diertjes leefden veelal op de zeebodem en bij het afsterven bleef het kalkskelet achter op de bodem. Dit is de basis van de blauwe hardsteenlaag, die soms ook witte aders kan bevatten. Soms zijn ook de versteende fauna resten zichtbaar aan het oppervlakte, wat zorgt voor een bijzondere en natuurlijke uitstraling.

Al onze hardsteen plinten zijn gemaakt van de echte Belgische Hardsteen, de 'echte' blauwe steen uit Henegouwen. Met haar prachtige structuur en kenmerkende kleurtint is dit simpelweg de mooiste hardsteen. Belgisch hardsteen staat bekend om de mooie kleur en de natuurlijke tekeningen en accenten. 

Belgisch hardsteen is een natuurproduct en kleine accenten, aders en fossielen / versteende fauna zullen aan het oppervlakte van uw hardsteen plint voorkomen. Dit zorgt voor die sfeervolle, natuurlijke en levendige uitstraling. Op het gebied van onderhoud adviseren wij het periodiek schoonmaken met een geschikt zeepvrij onderhoudsmiddel.