Eigen natuursteenzagerij Producten – tot op de mm – op maat Altijd korting bij grotere bestellingen Klanten waarderen ons met een 9/10
  • Lorem ipsum

Belgisch hardsteen dorpel - deurdorpel - hardstenen dorpel binnen

Een hardsteen dorpel - van het echte Belgische hardsteen, ook wel arduin genoemd - op maat bij NATUURSTEENvakman.nl. Met een gerichte collectie hardstenen binnendeur dorpels van het mooie licht / blauw gezoete (Belgian Blue) & donker gezoet (donker antraciet) hardsteen is de kans groot dat u bij ons slaagt! Wij combineren topkwaliteit Belgisch hardsteen met ambachtelijk vakmanschap in onze eigen natuursteen zagerij. Het eindresultaat is een prachtige maatwerk binnen dorpel van Belgisch hardsteen, met een levendige & natuurlijke uitstraling voor de beste (online) prijs. En omdat wij alles in eigen beheer uitvoeren kunnen wij uw hardstenen dorpel snel leveren, ook wel zo handig!

Dorpel - Belgisch hardsteen - gezoet (mat) - 2 cm
Dorpel - Belgisch hardsteen - donkergezoet (mat) - 2 cm
Dorpel - Belgisch hardsteen - gezoet (mat) - 3 cm
Dorpel - Belgisch hardsteen - donkergezoet (mat) - 3 cm

Hardstenen dorpel op maat bij NATUURSTEENvakman.nl

Een dorpel van Belgisch hardsteen is bij ons altijd een 'stukje maatwerk'. U voert de gewenste afmetingen (breedte / diepte & lengte) in vervolgens wordt uw onderdorpel / stofdorpel voor u op maat vervaardigd. Dit doen wij volledig in eigen beheer, zodat we ook echt in kunnen staan voor de afwerking van onze dorpels. Ook voor specifiek maatwerk is de kans groot dat onze vakmannen u, in onze eigen natuursteen zagerij, gericht van dienst kunnen zijn met een natuursteen dorpel die perfect bij uw wensen past. 

Ander maatwerk producten van Belgisch hardsteen verkrijgbaar bij NATUURSTEENvakman.nl; hardstenen vensterbank, hardstenen raamdorpel, hardstenen buiten(deur) dorpel

Gezoete binnendeur dorpels van Belgisch hardsteen.

Er zijn natuurlijk een groot aantal 'soorten' hardsteen en daarnaast nog veel meer gelijksoortige steensoorten. Wij hebben hier een duidelijke keuze in gemaakt; Al onze deurdorpels voor binnen zijn gemaakt van topkwaliteit Belgisch hardsteen; De echte blauwgrijze hardsteen uit Henegouwen (arduin). Dit is - met haar mooie structuur, kleurtint en levendige tekeningen, fossielen, accenten en aders - simpelweg de mooiste soort hardsteen!

Uw hardstenen dorpel wordt gezoet afgewerkt, waarbij u de keuze heeft uit (licht / blauw) gezoet en donkergezoet. Licht / blauw gezoet Belgisch hardsteen - vaak ook Belgian Blue genoemd - heeft die bekende blauwgrijze tint, terwijl donkergezoet meer naar het donker antraciet neigt. In principe is de afwerking van de dorpel volledig gelijk, het grote verschil zit hem primair in de kleur van uw hardsteen vensterbank.

TIP: Welke dorpel variant zouden wij - vanuit praktisch oogpunt - voor binnen adviseren? Daar kunnen wij heel duidelijk in zijn: Een donkergezoete hardstenen dorpel. Belgisch hardsteen is een relatief gevoelige natuursteen, waarbij met name licht / blauw gezoet hardsteen krasgevoeligis. Een dorpel voor binnen wordt normaal gesproken nauwelijks actief gebruikt & belast, maar houdt hier wel rekening mee (ook met montage). Het grote voordeel van donkergezoet hardsteen is dat u in het geval van kleine krasjes & oneffenheden altijd nog gebruik kunt maken van hardsteen olie om dit netjes bij te werken, wel zo handig. 

Echt arduin, of toch de 'hardsteen look'? 

Neigt uw keuze naar een donkergezoete hardsteen dorpel, dan kunt u ook altijd een kijkje nemen bij onze composiet dorpels. Hier hebben wij namelijk een tweetal mooie hardsteen look dorpels, die heel mooi zijn, maar ook beschikken over de specifieke eigenschappen (lees: voordelen) van marmercomposiet of kwartscomposiet. Marmercomposiet is sterk, mooi maatvast, onderhoudsvriendelijk (gepolijst afgewerkt) en voordeliger. Gaat u voor hoogwaardige kwaliteit, dan is kwartscomposiet extreem duurzaam, onderhoudsvriendelijk & kras- & slijtvast. U kunt de prachtige uitstraling van een donkergezoete hardstenen dorpel op deze manier dus combineren met de specifieke composiet voordelen die u belangrijk vindt, zeker het bekijken waard dus!

Meer informatie over (Belgisch) Hardsteen: 

Hardsteen is een algemene noemer voor een kalksteen met een blauwgrijze kleur. Deze natuursteen soort betreft een afzettingsgesteente en wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van fossiele insluitingen, oftewel diertjes met een kalkskelet. Deze diertjes leefden veelal op de zeebodem en bij het afsterven bleef het kalkskelet achter op de bodem. Dit is de basis van de blauwe hardsteenlaag, die soms ook witte aders kan bevatten. Soms zijn ook de versteende fauna resten zichtbaar aan het oppervlakte, wat zorgt voor een bijzondere en natuurlijke uitstraling. Belgisch hardsteen staat bekend om de mooie kleur en de natuurlijke tekeningen en accenten. 

En het spreekt voor zich, maar voor de zekerheid vermelden we het toch: Belgisch hardsteen is een natuurproduct en kleine accenten, aders en fossielen / versteende fauna zullen aan het oppervlakte van uw hardsteen dorpel voorkomen. Dit zorgt voor die sfeervolle, natuurlijke en levendige uitstraling.