NATUURSTEENvakman

Filters
 • Materiaal
 • Kleur
 • Breedte (cm)
 • Dikte (cm)
 • Afwerking oppervlakte

Een Belgisch hardsteen dorpel, oftewel hardstenen dorpel, op maat bij NATUURSTEENvakman.nl. De meest gebruikte afmetingen kunt u direct online bestellen, zowel licht / blauw gezoet als donker gezoet hardsteen. Wij combineren topkwaliteit Belgisch hardsteen met ambachtelijk vakmanschap in onze eigen natuursteen zagerij. Het eindresultaat is een prachtige maatwerk binnen dorpel van Belgisch hardsteen, met een levendige & natuurlijke uitstraling voor de beste (online) prijs. En omdat wij alles in eigen beheer uitvoeren kunnen wij snel leveren, ook wel zo handig!

  • Dorpel Belgisch hardsteen gezoet 2 cm dik - OP MAAT

   Dorpel Belgisch hardsteen gezoet - OP MAAT. Hardstenen / Arduin binnen (deur)dorpel van 2 cm dik, 2-25 cm breed & 10 - 230cm lang - Voordelig online!

   Vanaf: €10,42
   Breedte: 2–25 cm – Lengte: 10–230 cm
  • Dorpel Belgisch hardsteen donker gezoet 2 cm dik - OP MAAT

   Dorpel Belgisch hardsteen donker gezoet (antraciet)- OP MAAT. Hardstenen / Arduin binnen (deur)dorpel van 2 cm dik, 2-25 cm breed & 10 - 230cm lang - ONLINE!

   Vanaf: €10,45
   Breedte: 2–25 cm – Lengte: 10–230 cm
  • Dorpel Belgisch hardsteen gezoet 3 cm dik - OP MAAT

   Dorpel Belgisch hardsteen gezoet - OP MAAT. Hardstenen / Arduin binnen (deur)dorpel van 3 cm dik, 2-25 cm breed & 10 - 230cm lang - Voordelig online!

   Vanaf: €10,48
   Breedte: 2–25 cm – Lengte: 10–230 cm
  • Dorpel Belgisch hardsteen donker gezoet 3 cm dik - OP MAAT

   Dorpel Belgisch hardsteen donker gezoet (antraciet)- OP MAAT. Hardstenen / Arduin binnen (deur)dorpel van 3 cm dik, 2-25 cm breed & 10 - 230cm lang - ONLINE!

   Vanaf: €10,50
   Breedte: 2–25 cm – Lengte: 10–230 cm

Hardstenen dorpel op maat bij NATUURSTEENvakman.nl

Een dorpel van Belgisch hardsteen is bij ons altijd een 'stukje maatwerk'. U voert de gewenste lengte in en nadat wij uw bestelling binnen krijgen wordt de dorpel op maat vervaardigd. Dit doen wij volledig in eigen beheer, zodat we ook echt in kunnen staan voor de afwerking van onze dorpels. En ook voor specifiek maatwerk is de kans groot dat onze vakmannen u, in onze eigen natuursteen zagerij, gericht van dienst kunnen zijn. 

Ander maatwerk van Belgisch hardsteen verkrijgbaar bij NATUURSTEENvakman.nl; hardstenen vensterbank, hardstenen raamdorpel, hardstenen buiten(deur) dorpel

Deurdorpels van Belgisch hardsteen, of toch de 'hardsteen look'? 

Er zijn natuurlijk een groot aantal 'soorten' hardsteen en daarnaast nog veel meer gelijksoortige steensoorten. Wij hebben hier een duidelijke keuze in gemaakt; Al onze deurdorpels voor binnen, oftewel binnendorpels, zijn gemaakt van topkwaliteit Belgisch hardsteen. De echte blauwgrijze hardsteen uit Henegouwen (arduin). Dit is, met haar mooie structuur, kleurtint en levendige tekeningen, fossielen, accenten en aders, simpelweg de mooiste soort hardsteen! Uw hardstenen dorpel wordt gezoet afgewerkt, waarbij u de keuze heeft uit (licht / blauw) gezoet en donkergezoet. Licht / blauw gezoet Belgisch hardsteen heeft die bekende blauwgrijze tint, terwijl donkergezoet meer naar het antraciet neigt. 

TIP: En neigt uw keuze naar donkergezoet, dan kunt u ook altijd een kijkje nemen bij onze composiet dorpels. Hier hebben wij namelijk een levensechte 'hardsteen look' dorpel die mooi en tevens ook erg voordelig is. Zeker even het bekijken waard dus. 

Meer informatie over (Belgisch) Hardsteen: 

Hardsteen is een algemene noemer voor een kalksteen met een blauwgrijze kleur. Deze natuursteen soort betreft een afzettingsgesteente en wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van fossiele insluitingen, oftewel diertjes met een kalkskelet. Deze diertjes leefden veelal op de zeebodem en bij het afsterven bleef het kalkskelet achter op de bodem. Dit is de basis van de blauwe hardsteenlaag, die soms ook witte aders kan bevatten. Soms zijn ook de versteende fauna resten zichtbaar aan het oppervlakte, wat zorgt voor een bijzondere en natuurlijke uitstraling. Belgisch hardsteen staat bekend om de mooie kleur en de natuurlijke tekeningen en accenten. 

En het spreekt voor zich, maar voor de zekerheid vermelden we het toch: Belgisch hardsteen is een natuurproduct en kleine accenten, aders en fossielen / versteende fauna zullen aan het oppervlakte van uw hardsteen dorpel voorkomen. Dit zorgt voor die sfeervolle, natuurlijke en levendige uitstraling.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »