Eigen natuursteenzagerij Producten – tot op de mm – op maat Altijd korting bij grotere bestellingen Klanten waarderen ons met een 9/10
  • Lorem ipsum

Paalmutsen op maat - Paal- pilaar-, penant- afdekkers / afdekking - van hoogwaardig natuursteen

Een paalmuts - ook wel paalhoedje & paalafdekker genoemd - is een prachtig object voor een sfeervolle afwerking van uw (tuin)pilaren. Naast de praktische voordelen zorgt een maatwerk natuursteen paalmuts van natuursteen voor een luxe uitstraling. Bij NATUURSTEENvakman.nl vindt u een gerichte collectie paalmutsen van hardsteen & graniet paalmutsen, voor een scherpe online prijs. Bent u echt op zoek naar iets bijzonders? Bekijk dan zeker even onze gefrijnde paalmutsen. Voor welke natuursteen soort u uiteindelijk ook kiest, al onze paalafdekkers vervaardigen wij, met de hand, in eigen natuursteen zagerij. Naast zorgvuldig maatwerk in eigen beheer & een scherpe online prijs leveren wij uw 'pilaar / penant petje' ook snel aan huis, wel zo prettig!

Paalmutsen van Nero assoluto graniet of Belgisch hardsteen? 

Voor een stijlvolle afwerking van uw tuinmuren & pilaren, heeft u bij NATUURSTEENvakman.nl de keuze uit twee prachtige natuursteen soorten: Belgisch hardsteen & nero assoluto (zwart) graniet. Een gerichte collectie dus, maar wel 1 waarbij u op diverse belangrijke aankoopcriteria twee verschillende opties heeft. Allereerst de kleur van de paalmutsen. Net zoals voor het interieur, zijn grijs & zwart ook voor buiten erg populair op het gebied van natuurstenen afdekkers. Op het gebied van kleur kunt u kiezen uit sfeervol & levendig grijs en stijlvol zwart.

Maar ook de prijs van een maatwerk penant / paal afdekker is een belangrijke factor. Op het gebied van prijs kunt u kiezen voor prijsvoordelig (hardsteen) en het wat duurdere (luxe) graniet. Daarnaast heeft u de keuze uit diverse afwerkingen, gaat u voor het wat stoerdere accent van geschuurd hardsteen & gebrand graniet, of de toch wat klassiekere look met gezoet hardsteen & graniet? Wat uw keuze ook wordt, natuurstenen paalafdekking / paalbedekking bij NATUURSTEENvakman.nl wordt altijd op maat vervaardigd en direct uit eigen natuursteenzagerij - tot aan uw voordeur - geleverd.

Paalafdekkers: Stijlvol & praktisch! 

Met een paal afdekker - ook wel muts, pet, kap & hoedje genoemd - beschermt u de onderliggende pilaar, penant, of ander element, tegen water en vocht, maar ook tegen beschadigingen. Veelal wordt gekozen voor paalmutsen in het geval van gemetselde palen die onderdeel zijn van een (tuin)muur, maar er zijn legio andere toepassingen mogelijk.

De paalmuts dient iets breder en langer te zijn dan het onderliggende element (advies: 2,5 cm oversteek). Onze hardstenen paalmutsen zijn namelijk aan alle 4 de zijden (aan de onderkant) voorzien van een waterhol / watergeul. Deze zorgt voor een goede afwatering, oftewel dat het vocht van de paal afloopt - en dus niet in - op en/of onder de pilaar terecht komt. Paalmutsen van natuursteen zijn dus - naast bijzonder stijlvol - ook zeer praktisch. 

Een ruime collectie "natuursteen voor buiten". 

Houd er rekening mee dat wij praktisch al onze natuursteen producten voor buiten aanbieden in Belgisch hardsteen en nero assoluto graniet. Wanneer u op zoek bent naar passende paalhoedjes, moet u zeker ook even een kijkje nemen bij onze muurafdekkers. Maar voor een mooie uitgebalanceerde (gevel)aanblik kunt u bij ons ook terecht voor uw raamdorpel, buitendeur dorpel & gevelplinten. Ook deze bestelt u allemaal - voordelig & eenvoudig - online, in zowel Belgisch hardsteen als zwart graniet.