Eigen natuursteenzagerij Producten – tot op de mm – op maat Altijd korting bij grotere bestellingen Klanten waarderen ons met een 9/10
  • Lorem ipsum

Vensterbank gezoet - mat - matglans- licht & donker gezoete vensterbanken

Een vensterbank gezoet bestelt u voordelig op maat bij NATUURSTEENvakman.nl; De online vensterbank specialist! Met een gezoete afwerking wordt een mooi glad & mat oppervlakte gerealiseerd. Binnen onze collectie natuurstenen vensterbanken heeft u een grote keuze op het gebied van gezoete vensterbanken. Kiest u voor het klassieke en elegante gezoete marmer, voor het mooie levendige hardsteen, of voor het stijlvolle gezoete graniet? Ook vindt u bij ons een gerichte collectie gezoete composiet vensterbanken, zo is onze matwit erg populair! Wat uw keuze ook wordt, bij NATUURSTEENvakman.nl bent u verzekerd van een topkwaliteit vensterbank, in eigen natuursteen zagerij op maat gezaagd en snel, en voor de beste prijs, bij u thuis bezorgd!

MAT afgewerkt!
Vensterbank wit - marmercomposiet - gezoet (mat) - 2 cm
MAT afgewerkt!
Vensterbank beton look grijs - kwartscomposiet - gezoet (mat) - 2 cm
Vensterbank - Belgisch hardsteen - gezoet (mat) - 2 cm
Vensterbank - Belgisch hardsteen - donkergezoet (mat) - 2 cm
Vensterbank - Belgisch hardsteen - gezoet (mat) - 3 cm
Vensterbank - Belgisch hardsteen - donkergezoet (mat) - 3 cm
Vensterbank - bianco carrara marmer - gezoet (mat) - 2 cm
Vensterbank - bianco carrara marmer - gezoet (mat) - 3 cm
Vensterbank - impala graniet - gezoet (mat) - 2 cm
Vensterbank - nero assoluto graniet - gezoet (mat) - 2 cm
Vensterbank - impala graniet - gezoet (mat) - 3 cm
Vensterbank - nero assoluto graniet - gezoet (mat) - 3 cm

Een gezoete vensterbank, wat is dat precies?

Bij de keuze voor een vensterbank heeft u de keuze uit diverse afwerkingen van het oppervlak. Een van de meest populaire 'afwerkingen' is zoeten. Vooral bij natuursteen vensterbanken - zoals hardsteen vensterbanken, marmer vensterbanken & graniet vensterbanken - is de gezoete variant erg populair door haar neutrale aanwezigheid en matte (soms met een hele lichte matglans) afwerking. De term ‘zoeten’ betreft de laatste stap in het schuurproces van natuursteen & composiet. Bij zoeten gebeurd dit met een hele fijne korrel. Zoeten zorgt voor een gladde afwerking van het oppervlak en zorgt voor een optimale situatie op het gebied van onderhoud. Slijtage is niet snel zichtbaar, evenals vuil, en vochtopname is minimaal. Daarnaast zorgt deze bewerking voor die kenmerkende ‘matte look’ van natuursteen & composiet. 

Bij een Belgisch hardsteen vensterbank wordt tevens gesproken over ‘(licht / blauw) gezoet’ en ‘donker gezoet’. In principe is de afwerking van het product volledig gelijk, het verschil betreft primair de kleur van het hardsteen. Deze kleurgradatie wordt gerealiseerd door een verschil in korrelgrootte tijdens het schuurproces. Andere vensterbank afwerkingen; vensterbank gepolijst, vensterbank leather finish & vensterbank gevlamd / gebrand.