Eigen natuursteenzagerij Producten – tot op de mm – op maat Altijd korting bij grotere bestellingen Klanten waarderen ons met een 9/10
  • Lorem ipsum

Graniet op maat - Steel grey, Impala & Nero assoluto / zwart graniet - Uit eigen zagerij!

NATUURSTEENvakman.nl is gespecialiseerd in graniet op maat. Bent u op zoek naar een kwalitatief hoogwaardig natuursteen product met een stijlvolle & landelijke uitstraling, dan is graniet een uitstekende optie. Gaat u voor het stijlvolle zwarte nero assoluto graniet, het sfeervolle impala graniet, of het wat stoerdere steel grey graniet? Waar uw voorkeur ook naar uitgaat, een granieten vensterbank, granieten (werk)blad, dorpel, plint & zelfs wastafelblad bestelt u - eenvoudig & voordelig online - bij NATUURSTEENvakman. En voor een luxe (gevel)aanblik vindt u bij ons een prachtige collectie graniet voor buiten, waaronder buiten deurdorpels, afdekkers & gevelplinten. Uw granieten product wordt - in eigen natuursteenzagerij & door ervaren vakmannen - met zorg & liefde voor het vak op maat vervaardigd. 

Werkblad - impala graniet - gezoet (mat) - 2 cm
Werkblad - impala graniet - gepolijst (glans) - 2 cm
Werkblad - impala graniet - gevlamd (anticato) - 2 cm
Werkblad - nero assoluto graniet - gezoet (mat) - 2 cm
Werkblad - nero assoluto graniet - gepolijst (glans) - 2 cm
Werkblad - nero assoluto graniet - gevlamd (anticato) - 2 cm
Werkblad - steel grey graniet - gepolijst (glans) - 2 cm
Werkblad - steel grey graniet - leather finish - 2 cm
Werkblad - impala graniet - gezoet (mat) - 3 cm
Werkblad - impala graniet - gepolijst (glans) - 3 cm
Werkblad - impala graniet - gevlamd (anticato) - 3 cm
Werkblad - nero assoluto graniet - gezoet (mat) - 3 cm
Werkblad - nero assoluto graniet - gepolijst (glans) - 3 cm
Werkblad - nero assoluto graniet - gevlamd (anticato) - 3 cm
Dorpel - impala graniet - gezoet (mat) - 2 cm
Dorpel - impala graniet - gepolijst (glans) - 2 cm
Dorpel - impala graniet - gevlamd (anticato) - 2 cm
Dorpel - nero assoluto graniet - gezoet (mat) - 2 cm
Dorpel - nero assoluto graniet - gepolijst (glans) - 2 cm
Dorpel - nero assoluto graniet - gevlamd (anticato) - 3 cm
Dorpel - steel grey graniet - gepolijst (glans) - 2 cm
Dorpel - steel grey graniet - leather finish - 2 cm
Dorpel - impala graniet - gezoet (mat) - 3 cm
Dorpel - impala graniet - gepolijst (glans) - 3 cm

Graniet voor binnen & buiten. 

Met graniet kiest u voor een van de meest kwalitatieve soorten natuursteen, extreem duurzaam, sterk & onderhoudsvriendelijk. U heeft binnen de "binnen collectie" van NATUURSTEENvakman de keuze uit drie graniet soorten: Het elegante nero assoluto graniet, het klassieke impala graniet en het wat stoerdere steel grey graniet. Met deze drie granietsoorten is de kans groot dat u bij ons een passend granieten maatwerk product voor binnen vindt. Een graniet binnendeur dorpel, graniet plint & graniet wastafelblad bestelt u bij ons eenvoudig online in een afmeting naar wens, net zoals een vensterbank & werkblad van graniet uiteraard. Graniet is daarnaast ideaal geschikt voor een kwalitatieve & hoogwaardige douchedorpel

Voor onze "buiten collectie" van natuursteen hebben wij gekozen voor de meest populaire granietsoort, het mooie diepzwarte nero assoluto graniet. U kunt bij ons online direct een vlakke graniet raamdorpel, graniet buitendorpel, paalmuts, muurafdekker & gevelplint van het stijlvolle nero assoluto graniet bestellen. De kleur zwart is ideaal geschikt om buitenshuis direct een statement te maken en voorziet uw (gevel)aanblik direct van een stijlvol & luxe accent. Hierbij heeft u de keuze uit de afwerkingen gezoet & gebrand graniet. 

Nero assoluto graniet.

Nero assoluto graniet is een prachtige & stijlvolle zwarte granietsoort met een rustige structuur. Nero assoluto graniet wordt ook wel eens absolute black & zwarte graniet genoemd. De homogene structuur en de mooie donkere (zwarte!) kleurtint realiseren een zeer 'toegankelijke' granietsoort. Niet voor niets is nero / black assoluto graniet de meest populaire 'interieur granietsoort'. Nero assoluto wordt ook wel eens de 'klassieker' onder de granietsoorten genoemd en wordt gewonnen in zowel India als Afrika, vandaar ook de term 'African black graniet' en "Indian black graniet'. Het oppervlakte van nero assoluto graniet kan op diverse wijzen 'bewerk' worden, waarbij met name gekozen wordt voor gezoet (mat & wat lichter van kleur), gepolijst (hoogglans zwart), of gevlamd / gebrand / anticato (ruw) absolute black graniet.

Impala graniet.

Impala graniet is een mooie natuurlijke granietsoort met een relatief rustige structuur die het beste te omschrijven is als (donker)grijze en zwarte korrels / spikkels. Impala graniet is afkomstig Zuid Afrika, vandaar ook impala ook vaak Rustenburg graniet en Africa Impala genoemd worden. Daarnaast worden vaak de termen Nero / Black en Grey gebruikt in combinatie met Impala graniet. Impala graniet is een levendige antracietkleurige granietsoort, die erg populair is als 'interieur granietsoort'. Het oppervlakte van Impala graniet kan op diverse wijzen bewerk worden, waarbij met name gekozen wordt voor gezoet (mat), gepolijst (hoogglans), of gevlamd / gebrand / anticato (ruw) impala graniet.

Steel grey graniet.

Steel grey graniet is een elegante granietsoort met (donker)grijze kleur. De basiskleur van steel grey graniet is (donker) grijs met een sfeervol "vlokkenpatroon" van diverse grijstinten. De zachte vlokkenstructuur van steel grey graniet zorgt voor een natuurlijke uitstraling, maar over het algemeen is steel grey graniet vrij rustig en ingetogen. Steel / silver grey graniet is een vrij subtiele graniet soort en dus breed toepasbaar en ook erg populair als 'interieur granietsoort'. Het oppervlakte van Steel grey graniet kan op diverse wijzen 'bewerkt' worden, waarbij met name gekozen wordt voor gepolijst (hoogglans), of leather (leder look) steel grey graniet.

Diverse afwerkingen: Gepolijst, gezoet, gebrand & leather finish graniet. 

De afwerking van het graniet heeft een grote invloed op het uiterlijk van het graniet en is bepalend voor de "look". Binnen de graniet collectie van NATUURSTEENvakman.nl heeft u de keuze uit gepolijst (hoogglans), gezoet (glad & mat), gebrand (ruw & mat) en leather finish (reliëf & mat). Hier vertellen wij u uiteraard graag wat meer over:

Gepolijst graniet:
Gepolijst graniet is - als laatste stap in het schuurproces - met een extreem fijne korrel behandeld. Het polijsten zorgt voor een gladde & glanzende afwerking van het oppervlak. Graniet met een gepolijste afwerking resulteert in een stijlvol & luxe hoogglans (spiegelend) eindresultaat en is daarnaast ook enorm onderhoudsvriendelijk & praktisch in gebruik. 

Gezoet graniet:
Gezoet graniet is behandeld met een medium / fijne korrel, die zorgt voor een gladde & matte afwerking van het oppervlak. Het zoeten van graniet is een van de authentieke (natuursteen) bewerkingswijzen en zorgt voor een optimale situatie op het gebied van onderhoud. Gezoet graniet combineert de mooie kleuren & tekeningen van graniet met een subtiele matte afwerking. 

Gebrand graniet:
Ggebrand graniet - ook wel gevlamd en/of anticato graniet genoemd - heeft een mat & enigszins ruw oppervlak. Het graniet wordt hierbij onder een hoek gebrand, waardoor de zachtere delen aan het oppervlak van het graniet loskomen. Het ruwe graniet wordt vervolgens snel afgekoeld en vlak geborsteld. Vervolgens wordt het graniet niet meer verder geschuurd, zodat de structuur relatief ruw blijft. Het resultaat is een stoere & rustieke look, ook wel anticato - afgeleid van de term Anciento (verouderen) - genoemd. Gebrand graniet is een prachtige optie als u op zoek bent naar graniet met een robuuste uitstraling, een stoer karakter en een natuurlijke & levendige look.

Leather finish graniet. 
Graniet met een ‘leather finish’ afwerking - ook wel leather look / leder look genoemd - heeft een mat oppervlak met een licht reliëf dat erg lijkt op leer. De leather afwerking zit eigenlijk tussen gezoet & gevlamd in: Wat matter (en meer reliëf) dan gezoet graniet & een stuk subtieler (minder ruw) dan gevlamd graniet. Bij een leather look afwerking wordt het graniet eerst ruw geborsteld en vervolgens met diverse borstels (van grof naar fijner) bewerkt. 

Wat is graniet?

Graniet staat bekend om haar enorme hardheid in combinatie met de mooie donkere kleur & prachtige korrelige tekeningen. Graniet is een oersterke natuursteen soort en is extreem duurzaam, krasbestendig, hittebestendig, zuurbestendig en stoot- en slijtvast, dus ook erg onderhoudsvriendelijk. Dit is ook de reden dat graniet enorm populair is voor bijv. keukenbladen, waarbij actieve belasting & dagelijks gebruik geen enkel probleem zijn.

Graniet is een stollingsgesteente / dieptegesteente en bestaat voornamelijk uit drie mineralen; veldspaten, mica’s en kwarts, waarbij kwarts met ongeveer 50% het primaire bestandsdeel van graniet betreft. Graniet wordt gevormd door het ondergronds stollen van magma. Door de langzame afkoeling hebben de mineralen de tijd gekregen hebben om kristallen te vormen. De naam graniet komt van het Latijnse Granus, dat staat voor korrel, en verwijst naar het korrelige uiterlijk van graniet. Graniet combineert topkwaliteit, gebruiksvriendelijkheid & een stijlvolle look.

Onderhoud & reiniging graniet.

Allereerst een "kort & krachtige" omschrijving van graniet - als materiaalsoort - in 1 zin: Graniet is onderhoudsvriendelijk en goed bestand tegen warmte (over het algemeen), vocht / vloeistoffen, krassen & vlekken. Onderstaand vindt u een aantal belangrijke tips met het oog op onderhoud & reiniging van graniet.

  • Voor het dagelijkse onderhoud van graniet kunt u groene zeep gebruiken. Vul een emmer met lauwwarm water, voeg een kleine hoeveelheid groene zeep toe en gebruik een zachte (microvezel)doek of spons. Neem na het schoonmaken het oppervlak af met een vochtige doek.
  • Voor hardnekkige vlekken: Smeer het oppervlak in met een sopje groene zeep en laat dit een nacht intrekken. De volgende dag alle zeepresten verwijderen met warm water en het oppervlak goed droog maken. Eventueel kan het granieten oppervlak met lijnzaadolie ingewreven worden om de glans terug te brengen.
  • Als extra bescherming kunt u er ook voor kiezen het oppervlak jaarlijks te behandelen met impregneermiddel HMK S234 (Vlekstop -Top Effect-).
  • Wij raden af om hete pannen/potten en andere apparatuur met hoge temperaturen, zoals bijvoorbeeld een friteuse, direct op het graniet te plaatsen. Dit kan blijvende schade veroorzaken.
  • Graniet is geschikt voor binnen & buiten, al adviseren wij voor buiten geen gepolijste afwerking.