NATUURSTEENvakman

Moeller Stone Care - HMK R155 - grondreiniger (zuurvrij) - concentraat - 250 of 500 ml

Moeller Stone Care - HMK R155 - Zuurvrije grondreiniger (concentraat) - Geschikt voor composiet & natuursteen - Hoogwaardig reinigingsmiddel - te gebruiken voor bouwvuil, lichte cementsluier en waslagen - inhoud: 250 of 500 ml. Moeller HMK-R155 is een hoogwaardige grondreiniger, zuurvrij & veilig, voor alle soorten natuursteen en composiet. Deze natuursteen reiniger verwijdert bouwvervuiling, lichte cementsluiers, zelfglanzende lagen, resten van oude onderhoudsmiddelen, oliën en vetten van het oppervlakte van natuursteen & composiet.

Wij adviseren de HMK R155 voor 'de eerste reiniging' van uw vensterbank, dorpel, wastafelblad, etc. na montage, uiteraard nadat alles (lijm, cement, kit, etc.) goed droog is! Maar deze grondreiniger is ook echt het eerste grijpmiddel in het geval van vlekken. Een goede & breed toepasbare reiniger als eerste hulp voor vlekken op natuursteen & composiet. 

Het reinigingsmiddel HMK R155 kan zowel binnen- als buitenshuis gebruikt worden. Daarnaast worden gepolijste oppervlakken niet aangetast. Houd er rekening mee dat deze reiniger een concentraat betreft en verdunt te worden met schoon water.

Verbruik.

Houd er rekening mee dat de benodigde hoeveelheid HMK R155 afhankelijk is van twee primaire zaken: De mate van vervuiling en het zuigvermogen van het oppervlakte van de specifieke natuursteen / composiet. Zo heeft een gepolijst oppervlakte bijvoorbeeld minder zuiging dan een een gezoet product. Onderstaande vindt u enkele kaders waar u rekening mee kunt houden op het gebied van verbruik:

 • Om u toch op weg te helpen onderstaande 'algemene richtlijn' op het gebied van verdunnen / aanlengen van het concentraat met schoon water: De verdunning varieert van 1:1 tot 1:20.
 • Voor zware vervuiling adviseren wij een verdunning tussen de 1:1 en 1:5, voor 'medium vervuiling' kunt u het beste 1:6 tot 1:15 aanhouden en voor lichte vervuiling een verdunning van 1:16 tot 1:20.
 • Qua verbruik kunt - bij een 1:1 verdunning, rekening houden met 10 m2. In het geval van 1:20 verdunning, kunt u uitgaan van 80 m2.
 • LET OP: U bestelt de Moeller Stone Care R155 bij ons met een inhoud van 0,25 of 0,5 liter. 

Gebruiksaanwijzing / Tips. 

 • Selecteer de juiste verdunning, die past bij de mate van vervuiling & de zuigende werking van de specifieke ondergrond. 
 • Gebruik altijd schoon water en zorg dat de emmer waar u de HMK R155 in vermengd met het schone water ook schoon is.
 • Zorg ervoor dat de ondergrond haar natuurlijke temperatuur heeft (geen warme / hete ondergrond!).
 • Maakt u gebruik van een waterstofzuiger? Zo ja dan adviseren wij om ook gebruik te maken van de HMK Z702 ontschuimer, deze vermindert de schuimvorming. 
 • Breng de verdunde HMK R155 met een zachte doek / dweil / spons aan. 
 • Laat de HMK R155 een tijdje intrekken - ongeveer 10 min. afhankelijk van de hoeveelheid. LET OP: Laat de HMK R155 niet opdrogen. 
 • Vervolgens kunt u het oppervlakte 'opschrobben' met een borstel of pad, waarna u het oppervlakte af kunt spoelen met schoonwater. LET OP: het naspoelen met schoon water kan meerdere malen nodig zijn.
 • In het geval van hardnekkige vlekken kunt u bovenstaande procedure 1 of 2 keer herhalen.
   

Uiteraard zijn wij u graag van dienst met bovenstaande tips & gebruiksaanwijzing, echter is het uw verantwoordelijkheid om te bepalen of dit product geschikt is voor de door u gewenste toepassing. U selecteert en gebruikt deze producten zelfstandig en bent dan ook verantwoordelijk voor het eindresultaat. Op basis van onze kennis & ervaring + alle beschikbare informatie tracht NATUURSTEENvakman.nl u zo goed mogelijk te informeren, maar hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »