NATUURSTEENvakman

Moeller Stone Care - HMK S234 - Vlekstop Top-Effect - Impregneermiddel - 250 ml

Moeller Stone Care - HMK S234 - Vlekstop Top-Effect - Impregneermiddel voor extra (vlek)bescherming - Geschikt voor composiet & natuursteen - te gebruiken voor extra bescherming tegen vuil, olie, vet & vocht - inhoud: 250 ml. Moeller HMK-S124 is een hoogwaardig en zeer effectief gebruiksklaar impregneermiddel, geschikt voor alle natuursteen en composiet soorten. Deze krachtige impregnator zorgt ervoor dat het natuursteen / composiet water-, vuil-, olie-, en vetwerend wordt. Dit impregneermiddel is ook geschikt voor een gepolijst oppervlakte en kan zowel voor binnen- als buitenshuis toegepast worden. 

Wij adviseren de HMK S124 voor 'een extra beschermlaag' van uw vensterbank, dorpel, wastafelblad, etc. Verder is het een groot voordeel dat de kleur en de structuur van het oppervlakte nauwelijks door de behandeling met Moeller HMK S245 Vlekstop wordt beïnvloed!

Verbruik.

Houd er rekening mee dat de benodigde hoeveelheid HMK S234 primair afhankelijk is van het zuigvermogen van het oppervlakte van de specifieke natuursteen / composiet. Zo heeft een gepolijst oppervlakte bijvoorbeeld minder zuiging dan een een gezoet product. 

De uitgangspositie is dat het impregneermiddel direct gebruikt kan worden - zonder verdunning / aanlenging - waarbij 1 liter voldoende is voor een oppervlakte van 5 - 20 m2. Echter in het geval van een zwakzuigende ondergrond (bijv. gepolijst kwartscomposiet) kan de HMK S234 verdund worden met verfverdunner, tot max. 1:10. 

Gebruiksaanwijzing / Tips. 

 • Bepaal of het product 1-op-1, of verdund toegepast dient te worden bij uw specifieke ondergrond.
 • Zorg ervoor dat de ondergrond haar natuurlijke temperatuur heeft (geen warme / hete ondergrond!). 
 • Zorg ervoor dat de te behandelen ondergrond stofvrij, vetvrij en 'relatief droog' is.
 • Met relatief droog bedoelen wij een max. restvochtgehalte van 2-4%
 • Breng de verdunde HMK S234 met een zachte kwast of een viltroller aan.
 • Gebruik hierbij een ruime hoeveelheid, die u gelijkmatig aanbrengt.
 • LET OP: Wij adviseren om een sterk zuigende ondergrond na ca. 24 uur nogmaals - op dezelfde manier - te behandelen. 
 • Verwijder - voor het indrogen, dus eigenlijk direct na de eerste behandeling - overtollig HMK S234 volledig. Hiervoor kunt u gebruik maken van bijvoorbeeld een wisser en/of doeken. Wij adviseren om als laatste altijd gebruik te maken van een niet-pluizende doek.
 • TIP: Onze vakmannen maken direct gebruik van een doek, waarbij de HMK S234 op het doek wordt aangebracht en met de doek de ondergrond vervolgens 'ingestreken' wordt. Hiermee gebruikt u aanzienlijk minder impregneermiddel, en behaalt u een vergelijkbaar resultaat! 
 • De droogtijd is afhankelijk van o.a. de temperatuur en de luchtcirculatie, maar voor de zekerheid adviseren wij een periode van circa 4 - 8 uur. Tijdens het drogen mag het oppervlak niet belast worden.
 • Wees (extra) voorzichtig met HMK S234 op & bij oppervlakken van rubber, kunststof, alle geverfde & gelakte oppervlakken & oppervlakken die niet bestand zijn tegen oplosmiddelen.
 • Is er toch een teveel aan HMK S234 aanwezig (dat niet direct weggepoetst is), dan kunt u deze binnen 12 uur na het aanbrengen met terpentine weer verwijderen. 
 • LET OP: Pas na 48 uur is de bescherming optimaal. 

Uiteraard zijn wij u graag van dienst met bovenstaande tips & gebruiksaanwijzing, echter is het uw verantwoordelijkheid om te bepalen of dit product geschikt is voor de door u gewenste toepassing. U selecteert en gebruikt deze producten zelfstandig en bent dan ook verantwoordelijk voor het eindresultaat. Op basis van onze kennis & ervaring + alle beschikbare informatie tracht NATUURSTEENvakman.nl u zo goed mogelijk te informeren, maar hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »