Eigen natuursteenzagerij Producten – tot op de mm – op maat Altijd korting bij grotere bestellingen Klanten waarderen ons met een 9/10
  • Lorem ipsum

Composiet op maat - Marmercomposiet & Kwartscomposiet - Voordelig online!

NATUURSTEENvakman.nl is gespecialiseerd in composiet op maat. Of u nu op zoek bent naar een composiet vensterbank, composiet (werk)blad, composiet dorpel, composiet plint en/of composiet wastafelblad, bij ons slaagt u altijd! Wij bieden twee soorten composiet: Marmercomposiet & kwartscomposiet. Kort door de bocht gesteld is marmercomposiet de "prijsvoordelige" composiet variant en kwartscomposiet de kwalitatief hoogwaardige composiet variant. Welke composietsteen ook het beste bij uw wensen & toepassing past, bij ons vindt u een uniek composiet assortiment met voor ieder wat wils; van modern & fris helder wit tot stijlvol diepzwart, maar ook de populaire marmerlook & sfeervolle hardsteen look composiet "kleuren" bestelt u bij ons eenvoudig & voordelig online. Uw product van composiet wordt vakkundig op maat gezaagd & zorgvuldig afgewerkt in eigen zagerij, door ervaren vakmannen!

Een unieke collectie composiet kleuren & stijlen. 

Bij NATUURSTEENvakman.nl vindt u een met zorg samengestelde composiet collectie, waarbij u op het gebied van kleur, stijl, uitstraling & "look" eigenlijk altijd wel een passende optie kunt vinden. Naast de keuze tussen de 2 "soorten" composiet - marmer composiet & quarts / quarz composiet - is de keuze voor de "kleur" composiet cruciaal. 

Enige tijd geleden werd er met name gekozen voor vrij neutrale kleurtinten met een homogene structuur, denk hierbij aan wit, (licht)grijs, antraciet & zwart. Deze kleuren composietsteen blijven erg populair, maar zijn zeker niet de enige opties. Tegenwoordig zijn er ook prachtige natuursteen look composieten verkrijgbaar, die de voordelen van composiet combineren met de prachtige uitstraling van natuursteen. Zo zijn de marmerlook & hardsteen look (donkergezoet) erg populair. 

Marmerlook composiet: De look van marmer + de voordelen van composiet. 

Marmerlook composiet is tegenwoordig erg populair, met name onze marmerlook vensterbanken en marmerlook (werk)bladen. Marmer is weer helemaal trendy, echter is het "echte" marmer een relatief gevoelige natuursteen soort en daarnaast ook best prijzig.

Voor de mensen die helemaal gek zijn op de uitstraling van marmer, maar graag een goedkoper alternatief willen (tevens van betere kwaliteit) is een marmerlook composiet van marmercomposiet een ideale optie. Een marmerlook is erg populair voor in de keuken, het toilet & de badkamer. Laat dit nu net de ruimtes zijn waarbij een sterk, krasvast, vlekvrij, onderhoudsvriendelijk, vochtvrij & hitte / warmte bestendig materiaal gewenst is. 

Voor de mensen die de mooie uitstraling van marmer willen combineren met krasvrij, vochtvrij, onderhoudsvriendelijk, duurzaam en hitte bestendig product - bijvoorbeeld een marmerlook blad voor een haardmeubel, of een marmerlook wastafelblad - is een marmerlook van kwartscomposiet ideaal geschikt. Bijkomend voordeel is dat marmerlook composiet in diverse kleurtinten verkrijgbaar is, zo vindt u bij ons een witte, donkergrijze / antraciete, zwarte en crème / zandkleur marmerlook van composiet, voldoende keuze dus! 

Composiet VS natuursteen.

Composiet biedt - t.o.v. echt natuursteen - naast een optimale prijs-kwaliteit verhouding, een ongekende keuze op het gebied van kleuren & kleurtinten. Andere voordelen van marmercomposiet ten opzichte van 'echt' natuursteen; Minimale wateropname, standaard afmetingen (diktes), duurzaam, onderhoudsvriendelijk & prijstechnisch voordelig(er). 

Wat is composiet?

Composiet - ook wel eens kunststeen genoemd - is een mix van kunstmatige hars, kleurstoffen (pigmenten) en fijn gemalen natuursteen, waarbij de verhouding van het natuursteen binnen het composiet ongeveer 90-95% is. In het geval van marmercomposiet betreft dit fijngemalen marmer en in het geval van kwartscomposiet betreft dit fijngemalen kwarts. Deze ingrediënten worden vervolgens gemixt en samengeperst tot grote blokken composiet. Nadat de blokken uitgehard zijn, worden de blokken in platen gezaagd, waarna de bovenzijde afgewerkt (gepolijst of gezoet) wordt. Het eindresultaat is een kwalitatieve "kunststeen" met een mooie gelijke kleur(tint) en structuur.

Naast een optimale prijs-kwaliteit verhouding en een luxe uitstraling biedt composiet een ongekende keuze op het gebied van kleuren. Naast mooie homogene kleuren zoals wit, grijs & zwart zijn ook prachtige composieten in natuursteenlook (bijv. marmerlook & hardsteen look) verkrijgbaar. Andere voordelen van composiet ten opzichte van 'echt' natuursteen; Minimale wateropname, standaard afmetingen (diktes), maatvast, duurzaam, onderhoudsvriendelijk & prijstechnisch voordelig(er).

Composiet van marmer of kwarts? 

Kort & krachtig gesteld is kwartscomposiet kwalitatief hoogwaardig - en ook duurder - t.o.v. marmercomposiet. Beide composiet soorten bieden veel van dezelfde voordelen, echter is kwartscomposiet harder, sterker en beter bestand tegen actieve belasting. Omdat een vensterbank, dorpel en/of plint voor binnen in de meeste gevallen niet tot nauwelijks belast wordt, is marmercomposiet prijstechnisch gezien vaak de meest interessante optie. Gaat uw toepassing wel (actief) belast worden, of wilt u gewoon het beste van het beste, dan is kwartscomposiet de juiste keuze.

Gaat de door u gewenste composiet toepassing (actief) belast & gebruikt gaat worden, dan adviseren wij kwartscomposiet. Zeker ook in het geval van actief gebruik - waarbij de kans op slijtage, krassen, etc. groot is - en/of bij plaatsing in (extreem) vochtige ruimtes zoals de badkamer. Gaat de toepassing (vensterbank, binnendorpel, muurplint, bovenblad etc.) niet of nauwelijks belast worden, dan is marmercomposiet ook een goede (en voordeligere) optie.

Marmer composiet is erg populair voor het vervaardigen van vensterbanken, dorpels & (boven)bladen die niet intensief gebruikt & belast worden. Kwartscomposiet is erg populair voor keukenbladen / aanrechtbladen & meubelbladen, maar wordt daarnaast ook steeds vaker gebruikt voor vensterbanken, dorpels (ook geschikt als badkamerdorpel / douchedorpel), plinten & wastafelbladen.