Eigen natuursteenzagerij Producten – tot op de mm – op maat Altijd korting bij grotere bestellingen Klanten waarderen ons met een 9/10
 • Lorem ipsum

Kwartscomposiet op maat - Quartz / Quarts composiet(steen) voordelig online!

Kwartscomposiet op maat bestelt u - voordelig online & altijd op maat vervaardigd - bij NATUURSTEENvakman.nl. Kwartscomposiet staat bekend om haar hoogwaardige kwaliteit, belastbaarheid, krasvastheid & onderhoudsvriendelijkheid. Deze praktische voordelen in combinatie met de ongekende keuze op het gebied van kleuren & stijlen maken kwartscomposiet enorm populair voor "stenen interieur producten". Een hoogwaardige composiet vensterbank, composiet werkblad, composiet dorpel & zelfs wastafelblad (incl. gaten naar wens) bestelt u bij ons eenvoudig online. Uw kwarts / quarts / quartz composiet wordt - in eigen natuursteen zagerij - op maat gezaagd, zorgvuldig afgewerkt & snel bij u thuis bezorgd! 

Werkblad wit - kwartscomposiet - gepolijst (glans) - 2 cm
Werkblad wit - kwartscomposiet - gepolijst (glans) - 3 cm
Werkblad marmerlook wit - kwartscomposiet - gepolijst (glans) - 2 cm
Werkblad marmerlook wit luxe - kwartscomposiet - gepolijst (glans) - 2 cm
MAT afgewerkt!
Werkblad beton look grijs - kwartscomposiet - gezoet (mat) - 2 cm
Werkblad marmerlook grijs - kwartscomposiet - gepolijst (glans) - 2 cm
Werkblad hardsteen look - kwartscomposiet - gepolijst (glans) - 2 cm
Werkblad marmerlook zwart - kwartscomposiet - gepolijst (glans) - 2 cm
Werkblad zwart spikkel - kwartscomposiet - gepolijst (glans) - 2 cm
Werkblad zwart spark - kwartscomposiet - gepolijst (glans) - 2 cm
Werkblad zwart - kwartscomposiet - gepolijst (glans) - 2 cm
Werkblad zwart - kwartscomposiet - gepolijst (glans) - 3 cm
Dorpel wit - kwartscomposiet - gepolijst (glans) - 2 cm
Dorpel wit - kwartscomposiet - gepolijst (glans) - 3 cm
Dorpel marmerlook wit - kwartscomposiet - gepolijst (glans) - 2 cm
Dorpel marmerlook wit luxe - kwartscomposiet - gepolijst (glans) - 2 cm
Dorpel marmerlook grijs - kwartscomposiet - gepolijst (glans) - 2 cm
MAT afgewerkt!
Dorpel beton look grijs - kwartscomposiet - gezoet (mat) - 2 cm
Dorpel hardsteen look - kwartscomposiet - gepolijst (glans) - 2 cm
Dorpel marmerlook zwart - kwartscomposiet - gepolijst (glans) - 2 cm
Dorpel zwart spikkel - kwartscomposiet - gepolijst (glans) - 2 cm
Dorpel zwart spark - kwartscomposiet - gepolijst (glans) - 2 cm

Wat is kwart / quarts / quartz composiet?

Kwartscomposiet, oftewel quarts / quartz / kwartsiet composiet - is een mix van kunstmatige hars, kleurstoffen (pigmenten) en fijn gemalen kwartsiet. De verhouding van het kwartsiet binnen het kwartscomposiet is ongeveer 90-95%. Deze ingrediënten worden vervolgens gemixt en samengeperst tot grote blokken kwartscomposiet. Nadat de blokken uitgehard zijn, worden de blokken in platen gezaagd, waarna de bovenzijde afgewerkt (gepolijst of gezoet) wordt.

Kwartscomposiet is een kwalitatief hoogwaardig eindproduct - op veel gebieden vergelijkbaar met het oersterke graniet - met een mooie gelijke kleur(tint) en structuur. Kwartscomposiet is erg populair voor het vervaardigen van keukenbladen / aanrechtbladen. Daarnaast wordt Quarz composiet ook steeds vaker gebruikt voor luxe (kwalitatief hoogwaardige) vensterbanken & dorpels voor binnen en voor werkbladen - oftewel meubel-, boven-, opleg-bladen - voor een haardmeubel, badmeubel / wastafel, bar, bureau, TV-meubel, dressoir, salontafels en bijzettafels. Bekijk hier direct onze collectie kwartscomposiet vensterbanken, kwartscomposiet werkbladen, kwartscomposiet dorpels, kwartscomposiet plinten & kwartscomposiet wastafelbladen

Naast een scherpe prijsstelling (zeker met het oog op de prijs-kwaliteit verhouding) en een luxe uitstraling biedt quarts / quartz composiet een ongekende keuze op het gebied van kleur. Naast mooie homogene kleuren zoals wit, grijs & zwart zijn ook prachtige kwartscomposieten in natuursteenlook (bijv. marmerlook & hardsteen look) verkrijgbaar. Andere voordelen van kwartscomposiet ten opzichte van 'echt' natuursteen (& ook marmercomposiet!); Minimale wateropname, standaard afmetingen (diktes), maatvast, maximale hardheid, slijtvast, krasvast, zuurbestendig, duurzaam & extreem onderhoudsvriendelijk.

Kwartscomposiet VS marmercomposiet. 

Kort & krachtig gesteld is kwartscomposiet kwalitatief hoogwaardig - en ook duurder - t.o.v. marmercomposiet. Beide composiet soorten bieden veel van dezelfde voordelen, echter is kwartscomposiet harder, sterker en beter bestand tegen actieve belasting. Omdat een vensterbank, dorpel en/of plint voor binnen in de meeste gevallen niet tot nauwelijks belast wordt, is marmercomposiet prijstechnisch gezien vaak de meest interessante optie. Gaat uw toepassing wel (actief) belast worden, of wilt u gewoon het beste van het beste, dan is kwartscomposiet de juiste keuze.

Gaat de door u gewenste composiet toepassing (actief) belast & gebruikt gaat worden, dan adviseren wij kwartscomposiet. Zeker ook in het geval van actief gebruik - waarbij de kans op slijtage, krassen, etc. groot is - en/of bij plaatsing in (extreem) vochtige ruimtes zoals de badkamer. Voor een douchedorpel bijv. adviseren wij altijd kwartscomposiet. Gaat de toepassing (vensterbank, binnendorpel, muurplint, bovenblad etc.) niet of nauwelijks belast worden, dan is marmercomposiet ook een goede (en voordeligere) optie.

Onderhoud & reiniging kwartscomposiet. 

Allereerst een "kort & krachtige" omschrijving van kwartscomposiet - als materiaalsoort - in 1 zin: Kwartscomposiet is onderhoudsvriendelijk en goed bestand tegen warmte / hitte (over het algemeen), vocht / vloeistoffen, krassen, vlekken & zuren. Kwartscomposiet is bijvoorbeeld ideaal geschikt voor een kwalitatieve & hoogwaardige badkamerdorpel! Onderstaand vindt u een aantal belangrijke tips met het oog op onderhoud & reiniging van kwartscomposiet. 

 • Indien vloeistoffen lang op het kwartscomposiet-oppervlak blijven liggen, kunnen deze alsnog in het kwartscomposiet "trekken".
 • Voor het periodiek schoonmaken van kwartscomposiet kunt u het beste een eenvoudige vaatdoek, of vochtige langharige microvezeldoek gebruiken, in combinatie met een neutraal residuvrij kleurloos schoonmaakproduct. De meest voorkomende vlekken kunt u hiermee eenvoudig verwijderen.
 • Mocht het kwartscomposiet in aanraking gekomen zijn met schadelijke materialen, verwijder dit dan zo snel mogelijk met (veel) water en een vochtige doek. Droog het kwartscomposiet vervolgens met wat keukenpapier. 
 • Gebruik nooit schuurmiddelen, schuursponsjes of staalwol op kwartscomposiet, dit kan doffe vlekken veroorzaken en het oppervlak beschadigen.
 • Het kwartscomposiet mag niet in contact komen met afbijtmiddelen en bijtende soda.
 • Gebruik geen reinigingsmiddelen die bleekmiddel, ammoniak, marmermeel, of een hoge alkaline waarde bevatten.
 • Gebruik geen reinigingsmiddelen met een PH waarde hoger dan 10.
 • Zorg ervoor dat het kwartscomposiet niet in aanraking komt met agressieve chemicaliën - die ook in diverse ovenreinigers en ontstoppers voor komen -, deze kunnen blijvende schade in het kwartscomposiet realiseren. Vermijd ook contact met trichloorethaan, methyleenchloride en verfstripper.
 • Wij raden u aan geen waterafstotende middelen, impregneer- of glansmiddelen etc. op het kwartscomposiet oppervlak aan te brengen. 
 • Kalkvlekken kunt u het beste verwijderen met schoonmaakazijn of huishoud-ontkalkingsmiddelen. Spoel onmiddellijk na met water en en droog het oppervlak na met een stukje keukenpapier.
 • Algemene vlekken zoals vet-, koffie-, thee- & rode wijn vlekken, kunt u behandelen met afwasmiddel. Laat dit even intrekken en spoel vervolgens grondig na met water. Droog het oppervlak na met een stukje keukenpapier. Is er sprake van verharde voedselresten, schraap deze dan eerst weg met gebruik van een stompe kunststof schraper.
 • Hardnekkige vlekken kunt u verwijderen met behulp van een powerspons/wonderspons van melamine schuim.
 • Kwartscomposiet kan gedurende niet al te lange periodes hoge temperaturen verdragen, echter raden wij af het kwartscomposiet continu bloot te stellen aan warmtebronnen. Twijfelt u of kwartscomposiet geschikt is voor de door u beoogde toepassing, neem dan contact met ons op.
 • Wij raden af om hete pannen/potten en andere apparatuur met hoge temperaturen, zoals bijvoorbeeld een friteuse, direct op het kwartscomposiet te plaatsen. Dit kan blijvende schade veroorzaken.
 • Kwartscomposiet is niet altijd geschikt voor buiten, verwerk het dus alleen binnenshuis.