Eigen natuursteenzagerij Producten – tot op de mm – op maat Altijd korting bij grotere bestellingen Klanten waarderen ons met een 9/10
  • Lorem ipsum

Marmercomposiet op maat - Kunstmarmer / Marmer composiet(steen) voordelig online!

Marmercomposiet op maat bestelt u - voordelig online & altijd op maat vervaardigd - bij NATUURSTEENvakman.nl. Marmer composiet staat bekend om haar scherpe prijs - met optimale prijs/kwaliteit verhouding - ongekende keuze op het gebied van kleur, stijl & uitstraling, duurzaamheid & maatvastheid. In uw zoektocht naar een passende composiet vensterbank, composiet dorpel & composiet blad is de kans groot dat u bij ons slaagt. Ook wordt marmercomposiet steeds vaker buiten toegepast, bekende voorbeelden hiervan zijn o.a. holonite & buvex. Naast eenvoudig & voordelig online bestellen, wordt uw product van marmer composiet / kunststeen - door ervaren vakmannen in onze eigen zagerij - altijd op maat vervaardigd, met zorg & liefde voor het vak. 

Blad wit - marmercomposiet - gepolijst (glans) - 1,2 cm
MAT afgewerkt!
Blad wit - marmercomposiet - gezoet (mat) - 2 cm
Blad wit - marmercomposiet - gepolijst (glans) - 2 cm
Blad wit - marmercomposiet - gepolijst (glans) - 3 cm
Blad bianco wit - marmercomposiet - gepolijst (glans) - 1,2 cm
Blad bianco wit - marmercomposiet - gepolijst (glans) - 2 cm
Blad marmerlook wit - marmercomposiet - gepolijst (glans) - 2 cm
Blad crema marfil look - marmercomposiet - gepolijst (glans) - 2 cm
Blad licht grijs - marmercomposiet - gepolijst (glans) - 2 cm
Blad grijs - marmercomposiet - gepolijst (glans) - 2 cm
Oogt vrij mat
Blad hardsteen look donker - marmercomposiet - gepolijst (glans) - 2 cm
Oogt vrij mat
Blad hardsteen look donker - marmercomposiet - gepolijst (glans) - 3 cm
Dorpel wit - marmercomposiet - gepolijst (glans) - 1,2 cm
MAT afgewerkt!
Dorpel wit - marmercomposiet - gezoet (mat) - 2 cm
Dorpel wit - marmercomposiet - gepolijst (glans) - 2 cm
Dorpel wit - marmercomposiet - gepolijst (glans) - 3 cm
Dorpel bianco wit - marmercomposiet - gepolijst (glans) - 1,2 cm
Dorpel bianco wit - marmercomposiet - gepolijst (glans) - 2 cm
Dorpel marmerlook wit - marmercomposiet - gepolijst (glans) - 2 cm
Dorpel crema marfil look - marmercomposiet - gepolijst (glans) - 2 cm
Dorpel licht grijs - marmercomposiet - gepolijst (glans) - 2 cm
Dorpel grijs - marmercomposiet - gepolijst (glans) - 2 cm
Oogt vrij mat
Dorpel hardsteen look donker - marmercomposiet - gepolijst (glans) - 2 cm
Oogt vrij mat
Dorpel hardsteen look donker - marmercomposiet - gepolijst (glans) - 3 cm

Wat is marmer composiet? 

Marmercomposiet is een mix van kunstmatige hars, kleurstoffen (pigmenten) en fijn gemalen marmer. De verhouding van het marmer binnen het composiet is ongeveer 90-95%. Deze ingrediënten worden vervolgens gemixt en samengeperst tot grote blokken marmercomposiet. Nadat de blokken uitgehard zijn, worden de blokken in platen gezaagd, waarna de bovenzijde afgewerkt (gepolijst of gezoet) wordt.

Het eindresultaat is een kwalitatief eindproduct met een mooie gelijke kleur(tint) en structuur. Marmer composiet is tegenwoordig erg populair voor het vervaardigen van vensterbanken en dorpels voor binnen, maar ook als (meubel)blad voor bijv. tv-meubels, dressoirs, & bijzettafels. Naast een optimale prijs-kwaliteit verhouding en een luxe uitstraling biedt marmercomposiet een ongekende keuze op het gebied van kleur.

Naast mooie homogene kleuren zoals wit, grijs & zwart zijn ook prachtige marmer-composieten in natuursteenlook (bijv. marmerlook & hardsteen look) verkrijgbaar. Zo is onze marmercomposiet marmerlook vensterbank enorm populair. Andere voordelen van marmercomposiet ten opzichte van 'echt' natuursteen; Minimale wateropname, standaard afmetingen (diktes), maatvast, duurzaam, onderhoudsvriendelijk & prijstechnisch voordelig(er). Bekijk hier direct onze marmercomposiet venterbanken, marmercomposiet dorpels, marmercomposiet plinten & marmercomposiet bladen

Marmercomposiet, of toch kwartscomposiet?

Bij NATUURSTEENvakman.nl heeft u de keuze uit twee soorten composiet: Marmercomposiet & kwartscomposiet. Kort & krachtig gesteld is kwartscomposiet kwalitatief hoogwaardig - en ook duurder - t.o.v. marmercomposiet. Beide composiet soorten bieden veel van dezelfde voordelen, echter is kwartscomposiet harder, sterker en beter bestand tegen actieve belasting. Omdat een vensterbank, dorpel en/of plint voor binnen in de meeste gevallen niet tot nauwelijks belast wordt, is marmercomposiet prijstechnisch gezien vaak de meest interessante optie. Gaat uw toepassing wel (actief) belast worden, wilt u zekerheid op het gebied van slijt- & krasvastheid, of wilt u gewoon het beste van het beste, dan is kwartscomposiet de juiste keuze.

Gaat de door u gewenste composiet toepassing (actief) belast & gebruikt gaat worden, dan adviseren wij kwartscomposiet. Zeker ook in het geval van actief gebruik - waarbij de kans op slijtage, krassen, etc. groot is - en/of bij plaatsing in (extreem) vochtige ruimtes zoals de badkamer. Gaat de toepassing (vensterbank, binnendorpel, muurplint, bovenblad etc.) niet of nauwelijks belast worden, dan is marmercomposiet ook een goede (en voordeligere) optie.

Onderhoud & reiniging marmercomposiet. 

Allereerst een "kort & krachtige" omschrijving van marmercomposiet - als materiaalsoort - in 1 zin: Marmercomposiet is onderhoudsvriendelijk, maar wel relatief gevoelig (zeker t.o.v. kwartscomposiet), waaronder krasgevoelig, vlekgevoelig, zuurgevoelig, en gevoelig voor warmte / hitte. Onderstaand vindt u een aantal belangrijke tips met het oog op onderhoud & reiniging van marmercomposiet.

  • Let er goed op dat vloeistoffen niet te lang op het marmercomposiet-oppervlak blijven liggen, deze kunnen hierbij namelijk in het marmercomposiet "trekken".
  • Voor het periodiek schoonmaken van marmercomposiet kunt u het beste een eenvoudige vaatdoek, of vochtige langharige microvezeldoek gebruiken, in combinatie met een neutraal residuvrij kleurloos schoonmaakproduct. De meest voorkomende vlekken kunt u hiermee eenvoudig verwijderen.
  • Voor grovere / hardnekkige vlekken adviseren wij enkel materialen die zuur- en vetvrij zijn. Mocht het marmercomposiet in aanraking gekomen zijn met schadelijke materialen, verwijder dit dan zo snel mogelijk met (veel) water en een vochtige doek. Droog het marmercomposiet vervolgens met keukenpapier.  
  • Gebruik geen 'agressieve reinigingsmiddelen', zoals ontvetters en bleekmiddel op marmercomposiet.
  • Gebruik geen reinigingsmiddelen die bleekmiddel, ammoniak, marmermeel, of een hoge alkaline waarde bevatten.
  • Gebruik geen reinigingsmiddelen met een PH waarde hoger dan 10.
  • Zorg ervoor dat het marmercomposiet niet in aanraking komt met agressieve chemicaliën - die ook in diverse ovenreinigers en ontstoppers voor komen -, deze kunnen blijvende schade in het marmercomposiet realiseren. Vermijd ook contact met trichloorethaan, methyleenchloride en verfstripper. 
  • Marmercomposiet kan geen hoge temperaturen verdragen, stel marmercomposiet dus nooit bloot aan warmtebronnen, dit kan blijvende schade veroorzaken.
  • Marmercomposiet is niet geschikt voor buiten, verwerk het dus alleen binnenshuis.