Eigen natuursteenzagerij Producten – tot op de mm – op maat Altijd korting bij grotere bestellingen Klanten waarderen ons met een 9/10
 • Lorem ipsum

Marmer op maat - Bianco carrara wit marmer - Voordelig online!

NATUURSTEENvakman.nl is gespecialiseerd in marmer op maat. Bent u op zoek naar een mooi natuursteen product met een luxe & stijlvolle uitstraling, dan is Bianco Carrara (wit) marmer een prachtige optie. Het witte marmer is breed toepasbaar en past mooi in een grote diversiteit aan interieurstijlen; Van modern en strak tot klassiek, traditioneel & zelfs brocante. Bij NATUURSTEENvakman.nl vindt u een gerichte collectie marmer op maat - waaronder marmer vensterbanken & marmer bladen - die u eenvoudig & voordelig online kunt bestellen. Het mooie marmer wordt - op bestelling - op maat vervaardigd in eigen natuursteenzagerij, door ervaren vakmannen. Wij zorgen ervoor dat uw marmer product zorgvuldig vervaardigd & afgewerkt wordt & snel bij u thuis wordt afgeleverd, wel zo prettig! 

Blad - bianco carrara marmer - gezoet (mat) - 2 cm
Blad - bianco carrara marmer - gepolijst (glans) - 2 cm
Blad - bianco carrara marmer - gezoet (mat) - 3 cm
Blad - bianco carrara marmer - gepolijst (glans) - 3 cm
Vensterbank - bianco carrara marmer - gezoet (mat) - 2 cm
Vensterbank - bianco carrara marmer - gepolijst (glans) - 2 cm
Vensterbank - bianco carrara marmer - gezoet (mat) - 3 cm
Vensterbank - bianco carrara marmer - gepolijst (glans) - 3 cm

Wat is Bianco Carrara marmer?

Bianco Carrara marmer, meestal wit marmer genoemd, is de meest bekende & gebruikte marmersoort. Wit marmer staat bekend om haar prachtige lichtinval gecombineerd met de "vastheid" van het materiaal. Dit maakt marmer zeer populair als bouwmateriaal, maar ook als materiaal voor de beeldhouwkunst. Marmer is afgeleid van het Griekse woord "marmaros", dat "glanzende steen" betekend.

Carrara marmer is genoemd naar de plaatst waar het gewonnen wordt, namelijk het Italiaanse Carrara. Met de mooie heldere witte basiskleur met (donker) grijze aderen - die dwars over het oppervlakte lopen - is Bianco Carrara marmer een prachtige marmersoort, breed toepasbaar en tijdloos. Bianco Carrara marmer is eigenlijk altijd wel een passende verrijking. De bijzondere kleurtinten en levendige accenten van Bianco Carrara (wit) marmer staan garant voor een elegante, stijlvolle en luxe uitstraling.

Gepolijst of gezoet marmer?

Binnen de marmer collectie van NATUURSTEENvakman.nl heeft u de keuze uit gepolijst & gezoet wit marmer, zowel binnen onze collectie vensterbanken als bladen op maat. Maar wat is nu precies het verschil tussen beide afwerkingen van het oppervlak? Het verschil tussen gezoet & gepolijst Banco Carrara (wit) marmer zit hem in de grootte van de korrel die gebruikt wordt in de laatste fase van het schuurproces.

Bianco Carrara marmer met gepolijste afwerking combineert de prachtige witte kleur - met grijze tekeningen & aderen - met een luxe hoogglans oppervlakte afwerking (spiegelend). Voor die bijzondere en op en top luxe uitstraling van wit marmer. Het zoeten zorgt voor een gladde & matte (matglans) afwerking van het oppervlak, waardoor het marmer net wat subtieler & zachter oogt. 

Echt marmer, of toch een marmerlook van composiet?

Naast het "echte" marmer is een marmerlook van composiet ook een optie die zeker het overwegen waard is. Marmer is een relatief gevoelige natuursteen soort en daarnaast ook best prijzig, vooral in vergelijking met marmercomposiet. 

Voor de mensen die helemaal gek zijn op de uitstraling van marmer, maar graag een goedkoper alternatief willen (tevens van betere kwaliteit) is een marmerlook van marmercomposiet een ideale optie. Zoekt u naar de look van marmer, maar dan wel krasvrij, vochtvrij, onderhoudsvriendelijk, duurzaam en hitte-bestendig? Dan is een marmerlook van kwartscomposiet ideaal geschikt. Bijkomend voordeel is dat u hierbij ook de keuze uit heeft uit meerdere kleuren. Onze collectie marmerlook vensterbanken & marmerlook (werk)bladen zijn zeker even het bekijken waard!

Onderhoud & reiniging Bianco Carrara marmer. 

Allereerst een "kort & krachtige" omschrijving van bianco carrara (wit) marmer - als materiaalsoort - in 1 zin: Marmer is onderhoudsvriendelijk en geschikt voor vochtige omstandigheden (badkamer / toilet), maar wel een relatief gevoelige natuursteen en krasgevoelig, vlekgevoelig, zuurgevoelig, en gevoelig voor (directe) warmte / hitte. Onderstaand vindt u een aantal belangrijke tips met het oog op onderhoud & reiniging van marmer.

 • Let er goed op dat vloeistoffen niet te lang op het marmer-oppervlak blijven liggen, deze kunnen hierbij namelijk in het marmer "trekken".
 • Voor het periodiek schoonmaken van Bianco Carrara marmer kunt u het beste gebruik maken van lauwwarm water met groene zeep, soda of een neutrale zeep speciaal voor kalkhoudende marmersoorten, in combinatie met een zachte doek of spons. Spoel het na met water en veeg het daarna droog met een zachte doek of schone zeem. De meest voorkomende vlekken kunt u hiermee eenvoudig verwijderen. 
 • Gebruik nooit schuurmiddelen, schuursponsjes of staalwol op marmer, dit kan doffe vlekken veroorzaken en het oppervlak beschadigen.
 • Maak gebruik van zuurvrije schoonmaakmiddelen, zoals HMK R155 grondreiniger – zuurvrij.
 • Vermijd 'agressieve reinigingsmiddelen', zoals ontkalker en bleekmiddel (altijd zuurvrij).
 • Gebruik thinner of wasbenzine bij vet- en olievlekken. Dep dit middel op de vlekken en neutraliseer deze met een speciaalreiniger om vervelende geurvorming te voorkomen.
 • Verwijder zo snel mogelijk zure vloeistoffen (cola, wijn, jus d’orange) van het marmer oppervlak om vlekken te voorkomen.
 • Voor extra bescherming kunt u het Bianco Carrara marmer impregneren. Dit maakt het marmer water- en vuilafstotend, waterbestendig, en schimmelwerend (ideaal in badkamers en keukens). Geïmpregneerd marmer blijft langer mooi en is eenvoudig te reinigen. Hiervoor adviseren wij het impregneermiddel HMK S234 (zonder oplosmiddelen). 
 • Wij raden af om hete pannen/potten en andere apparatuur met hoge temperaturen, zoals bijvoorbeeld een friteuse, direct op het marmer te plaatsen. Dit kan blijvende schade veroorzaken.
 • Marmer is niet geschikt voor buiten, verwerk het dus alleen binnenshuis.