NATUURSTEENvakman

Een basalt vensterbank bestelt u bij NATUURSTEENvakman.nl; Op maat gezaagd, snel in huis & de beste (online) prijs. In eigen beheer wordt uw vensterbank van basalt op maat gezaagd, eventueel inclusief specifieke zaagwensen, de zichtzijden worden mooi afgewerkt, de vensterbank wordt zorgvuldig klaargezet voor transport en uiteindelijk snel bij u thuis bezorgd. Met een eigen natuursteen zagerij & team vakmannen kunnen wij een vensterbank op maat snel & voordelig leveren!

Geen producten gevonden

Een zwarte vensterbank op maat.

Wanneer een consument actief zoekt naar een 'zwarte vensterbank' is basalt zeker het overwegen waard. Basalt is een donkere zwartachtige natuursteen vensterbank, met een overwegend rustig en homogeen oppervlakte zonder opvallende tekeningen en accenten. Een mooie zwarte vensterbank dus, die ook met het oog op een opitmale prijs - kwaliteit verhouding erg voordelig is. Volledig in lijn met het rustige en 'toegankelijke' karakter is het oppervlak verkrijgbaar in twee 'smaken'; Gevlamd en Gezoet. Daar vindt u onderstaand meer informatie over. Natuurlijk kunt bij uw zoektocht naar een zwarte vensterbank ook een kijkje nemen bij de prachtig graniet vensterbank van Nero Assoluto / Absolute Black. 

Voor welke optie u ook kiest, een vensterbank van NATUURSTEENvakman.nl wordt altijd met zorg in eigen natuursteen zagerij op maat gezaagd, zorgvuldig afgewerkt en snel geleverd. Ook voor eventuele maatwerk zaagwerkzaamheden staan onze ervaren vakmannen voor u klaar. De meest gevraagde opties, zoals in verstek zagen en met hoek uitgezaagd, kunt u direct online 'mee bestellen', voor een vaste & scherpe prijs uiteraard!

LET OP: Bent u gericht op zoek naar een rustige en homogene vensterbank? Neem dan eens een kijkje bij onze unieke collectie composiet vensterbanken. Hier vindt u vensterbanken in een grote diversiteit aan kleuren met een rustig oppervlakte, bijv. een toegankelijke witte vensterbank of grijze vensterbank.

Gevlamde & Gezoete basalt vensterbanken. 

Bij het online kopen van een basalt vensterbank heeft u bij ons, naast diverse afmetingen, de keuze uit twee oppervlak afwerkingen; Gezoet & gevlamd. Gezoet / verzoet basalt betreft basalt dat in de laatste stap binnen het schuurproces machinaal geschuurd is met een relatief fijne korrel. Gezoet basalt is mooi vlak geschuurd totdat het oppervlakte glad is met een matte schijn. Dit oppervlakte zorgt voor een toegankelijke vensterbank en is niet te vergelijken met een gepolijste spiegelglans. Deze bewerkingswijze van het oppervlakte van Basalt zorgt voor een optimale gebruiksvriendelijkheid van uw basalt vensterbank; Vuil is niet goed zichtbaar en onderhoud is relatief eenvoudig. Naast basalt vindt u bij NATUURSTEENvakman.nl ook prachtige marmer vensterbanken, dolomiet vensterbanken en Belgisch hardsteen vensterbanken met gezoete afwerking. 

Een gevlamd basalt vensterbank heeft juist een ruw oppervlakte en dit zorgt voor een stoere en robuuste uitstraling van uw vensterbank. Nadat het basalt op maat gezaagd is wordt het product verhit met een vlammenwerper. Vandaar de term ‘gevlamd’, maar er wordt ook vaker gesproken over ‘gebrand’. Door de hitte latten stukjes basalt los en wordt het oppervlakte erg ruw. Dit wordt vervolgens weer geborsteld totdat het basalt weer ‘vlak’ is, maar de structuur blijft relatief ruw (niet glad). Er wordt ook wel eens gesproken over Anticato (vooral in combinatie met een granieten vensterbank) en verouderd.

Meer informatie over basalt.

Basalt is een mooie donkere en relatief ‘rustige’ natuursteen. Met haar donkere antraciete (grijs - zwarte) kleurtint en subtiele accenten en tekeningen een toegankelijke natuursteen soort die mooi past in een grote diversiteit aan interieurstijlen. Basalt, de meest donkere natuursteensoort, is een mafisch vulkanisch stollingsgesteente en wordt gevormd door de stolling van lava. Omdat de stolling van lava aan het aardoppervlakte plaatsvind, valt basalt binnen de natuursteen categorie ‘uitvloeiingsgesteenten’. De kleur van basalt is dan ook meestal donkergrijs (antraciet) of zwart. Basalt is een van de hardste (en dichtste) natuursteen soorten en is dan ook erg duurzaam, krasbestendig, vorstbestendig, zuurbestendig en ook kleurvast, oftewel minder gevoelig voor verkleuring.

© Copyright 2020 NATUURSTEENvakman - Development & Online marketing by ROCA online
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »